Af Ritzau - 10/07-16 23:48

Guantanamo-fange løsladt efter 14 år - 78 fanger tilbageGuantanamo-fange løsladt efter 14 år - 78 fanger tilbage

Med løsladelsen af en yemenitisk mand er der nu 78 fanger tilbage i USA's omstridte Guantanamo-lejr.

storybild

Præsident Obamas regering arbejder på at nedbringe antallet af indsatte i Guantanamo-lejren, inden han forlader Det Hvide Hus i januar. (Billede: Reuters/Pool)

En mand fra Yemen, som har siddet i den amerikanske fangelejr i Guantanamo i de seneste 14 år, er blevet løsladt og sendt til Italien.

Fayiz Ahmad Yahia Suleiman blev søndag løsladt fra den omstridte fangelejr, oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Suleiman var mistænkt for at have kæmpet med al-Qaeda mod USA og dets allierede i Afghanistan. Han har aldrig været formelt tiltalt for nogen forbrydelse.

Det er nu næsten seks år siden, at amerikanske myndigheder godkendte at overføre ham til et andet land.

- USA er meget taknemmelig over for Italiens regering for dens fortsatte hjælp med lukningen af fængslet i Guantanamo, siger Lee Wolosky, som er USA's særlige Guantanamo-udsending.

Han betegner lukningen af den omstridte lejr som et "fælles mål".

Italien har sagt, at landet vil tage imod Suleiman "af humanitære årsager", men hverken Pentagon eller Italien har sagt, om han vil blive retsforfulgt i Italien.

Efter den yemenitiske mands løsladelse er der nu 78 fanger tilbage i Guantanamo-lejren. Mange af dem er imidlertid godkendt til løsladelse og ventes i de kommende uger at blive sendt til de lande, der har sagt ja til at modtage dem.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx