Af - 11/10-16 07:05; Opdateret: 11/10-16 07:15

LISTE: 8 ting koffein gør ved dit helbredLISTE: 8 ting koffein gør ved dit helbred

Mange af os kan ikke komme i gang med dagen uden en kop kaffe, men koffein har mange helbredskoksenvenser, ifølge eksperter.

storybild

(Billede: Scanpix)

Når mange danskere vågner op om morgenen, så er det første vi gør at brygge os en ordentlig kop morgenkaffe.

Det er en af jordens mest elskede drikke, men den koffein kaffen indeholder, har en række mærkbare konsekvenser for vores helbred.

Koffeinen i kaffe påvirker folk meget forskelligt, og kan være skadeligt for vores helbred, både på kort og langt sigt, hvis vi drikker for meget af det.

Det rapporterer Bustle, der har talt med en række eksperter på området, og er kommet frem til 11 måder, hvorpå koffein påvirker din krop og helbred:


Kan give dig angst

For meget koffein er blevet kædet sammen med angst. Man kan udløse angsten ved at drikke for meget koffein. Har du let ved at få angst, så pas på med hvor meget koffein, du indtager.

Påvirker dine knogler

Koffein i store mængder kan skade dine knogler, da det fjerner calcium fra kroppen. Det kan også få din krop til at nedsætte optaget og øge udskillelsen af calcium, hvilket kan føre til knogletab. Så hvis du har lav knogledensitet, slap af med kaffen.


Kan gøre dig afhængig

Dette er ikke en overraskelse for de mange morgen, eftermiddag -og aftenkaffe afhængige folk i det ganske land. Koffein har afhængighedsskabende stoffer, hvilket kan give abstinenser, hvis man er alvorligt afhængig.
Overdosis af koffein kan føre til rysteture, hovedpine, hjertebanken og andre effekter, der kan påvirke dig i det lange løb. Tænk over kronisk forbrug - og hvor store kopper kaffe, du drikker.

Kan påvirke dit hjerte

Koffein kan føre til forhøjet blodtryk, hvilket påvirker vore helbred negativ over tid.

Forhøjet blodtryk og puls er ikke godt for hjertet, og dem, der allerede har højt blodtryk, skal holde måske holde igen med kaffen.

Gør dig rastløs

Koffein påvirker folk forskelligt. Men hvis du er meget følsom, kan du opleve rastløshed, nervøsitet, ufrivillige bevægelser og problemer med angst.


Påvirker din søvn


Det er vist rimeligt alment kendt, at en spand kaffe inden man går i seng, ikke er det smarteste for de fleste. Kaffe påvirker døgnrytmen og den måde du sover på.

Det kan gøre dig skarpere

Ja! Kaffe - i moderate mængder - kan give en øget fysisk præstation og gøre dig skarpere og mere produktiv i hverdagen. Koffein hjælper altså på koncentration.


Nedsætter risikoen for diabetes

Koffeinprodukter i beskedne mængder, kan nedsætte risikoen for sukkersyge.

Generelt kan man sige, at lidt koffein er godt - og meget koffein er skidt.

Det er dog meget individuelt. Så mærk efter, hvordan koffein påvirker dig.


Madtips: 3 råd til at lave sund mad på 30 min.
Madtips: 3 råd til at lave sund mad på 30 min.

Din skyr er måske ikke så sund, som du tror
Din skyr er måske ikke så sund, som du tror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx