Af - 25/06-15 11:05

Optog lægerne under operation: Nu får han millioner i erstatningOptog lægerne under operation: Nu får han millioner i erstatning

En amerikansk mand blev så krænket under en operation, at han nu får flere millioner kroner af lægerne.

Bildstrecke im Grossformat »

En amerikansk mand kan nu se frem til en klækkelig erstatning efter at han ved et uheld kom til at optage en rektalundersøgelse. Lægerne opførte sig så grimt, at han nu står til at få flere millioner kroner i erstatning.

Det skriver The Independent.

En mand, der blot er kendt som DB havde besluttet at optage lægens instrukser både før og efter en rektalundersøgelse. Da han på vejen hjem i bilen begyndte at lytte sin optagelse igennem, fik han sig en grænseoverskridende oplevelse i sin aftagende narkoserus.

Han var ved et uheld kommet til at optage hele miseren, også da han var under bedøvelse. Og det var ikke småting, som han måtte lægge krop til fra lægernes diskussion bag maskerne.

Lægerne svinede ham så groft til, at en jury nu har tilkendt ham 500.000 dollar. Mere end 3,3 mio. danske kroner. Patienten DB blev både kaldt for en klynker og det, der var meget værre.

Var uskyldigt fængslet i 25 år for mord: Endelig får han millionerstatning
Var uskyldigt fængslet i 25 år for mord: Endelig får han millionerstatning

Blandt andet var hans penis genstand for nedsættende udtalelser og en operationsassistent blev instrueret i at skrive urigtige oplysninger i journalen og lyve overfor manden.

Derudover blev det insinueret, at manden nok var homoseksuel, da han havde gået på et universitet, der tidligere kun var for kvinder.

Læs eksemplerne, der kostede lægerne flere hundrede tusinde dollar i toppen af artiklen.

Rektalundersøgelsen blev udført d. 18. april 2013, i denne uge er lægerne blevet dømt til at skulle betale erstatning efter tre dage i retten. Der er endnu uvist om lægerne får en disciplinærstraf af myndighederne i staten Virginia.

Selv om de nedsættende kommentarer ikke forlod operationsstuen, så mener eksperter i bagvaskelse, at den slags æreskrænkelser ikke behøver at blive bredt spredt ud, så længe at mindst en part i samtalen kunne opfatte løgnene som sandhed.

Erklærer krig mod BBC: Top Gear-drengene flytter til Netflix
Erklærer krig mod BBC: Top Gear-drengene flytter til Netflix

- Jeg har aldrig hørt om en sag som denne, siger advokaten Lee Berlik, en advokat, der specialiserer sig i æreskrænkelser.

Eksperten understreger, at samtaler imellem læger normalt er undtaget, men når der på flere tidspunkter under proceduren var op til tre læger til stede, og samtaleemnerne tydeligvis ikke havde noget med selve operationen at gøre, så er der ingen kære mor. Selv når ens titel er doktor.

Patientens advokater havde krævet 1,75 mio. dollar i erstatning, godt 11,66 mio. danske kroner. Juryen var dog splittet omkring erstatningens størrelse. Et medlem mente at beløbet skulle være større, og et medlem mente, at der slet ikke skulle falde en kompensation.

Ryger får ingen erstatning efter hårtransplantation
Ryger får ingen erstatning efter hårtransplantation

Derfor endte beløbet på knap en fjerdedel af kravet.

LÆS OGSÅ: Caitlyn Jenner sagsøgt for Bruce Jenners dødsulykke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx