Af - 11/06-16 16:53

14-årige Axel traf en beslutning, der reddede fem menneskers liv14-årige Axel traf en beslutning, der reddede fem menneskers liv

De havde heldigvis talt om situationen noget tid inden, det utænkelige skete.

storybild

14-årige Axel Tidblom blev i marts måned ramt af en bil, da han var ud og cykle. hans skader var så svære, at hans liv ikke stod til at redde.

Men fordi Axel tros sin unge alder allerede havde taget stilling til organdonation, endte hans død med at redde fem andre menneskers liv.

Flere danskere donerede deres organer sidste år
Flere danskere donerede deres organer sidste år

- Jeg tænker på den lille pige, som fik hans hjerte. Det betyder rigtig meget, at han kunne redde hende, siger hans mor til Expressen.

Hun har fortalt historien om hendes søn i et opslag på Facebook, der er blevet læst af over en million svenskere.

Her fortæller hun om smerten ved Axels død, og om den glæde der trods alt findes i, at han var med til at redde fem andre menneskers liv, fordi han havde taget stilling.

- Spørgsmålet om organdonation dukkede hurtigt op, efter han var blevet påkørt. Det var ikke en svær beslutning at tage, fordi vi allerede havde talt med ham om det, siger hans mor, Malin, til Expressen.

Efter Axels død har hun været i kontakt med hospitalet, der har fortalt hende, hvor vigtig donationen var.

- På hospitalet fortalte de om en lille pige, der havde fået hans hjerte. Det betyder rigtig meget, at han kunne redde hende, og at hans beslutning betyder, at fem familier ikke har skulle gå igennem det samme, som vi skulle, siger hun.

Kræftens Bekæmpelse fik penge fra industrien før stor HPV-kampagne
Kræftens Bekæmpelse fik penge fra industrien før stor HPV-kampagne

Hun opfordrer andre til at tage stilling til sprøgsmålet om organdonation, oinden det er for sent.

- Der er nok mange, som ikke helt ved, hvad deres familier ønsker at vælge. Og det er svært at tale om inden, men jeg synes, man skal gøre det. Det var virkelig rart for os at vide, hvordan Axel havde med det, mens vi stod i den store sorg, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx