Af Bo Poulsen - 01/03-17 12:30

Breivik taber ankesag og lider sviende nederlag til den norske statBreivik taber ankesag og lider sviende nederlag til den norske stat

Den norske appelret har onsdag konkluderet, at den norske stat ikke har behandlet den dømte massemorder og terrorist Anders Behring Breivik inhumant.

storybild

(Billede: Åserud, Lise)

Appeldomstolen slår fast, at Breiviks afsoningsforhold ikke er i strid med menneskerettighederne, som det tidligere blev konkluderet i Oslo tingrett i marts sidste år.

»Appelretten er kommet frem til, at Anders Behring Breivik ikke er eller har været udsat for tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling,« lyder konklusionen fra retten.

Det skriver blandt andet norske VG.

Retten fandt det ikke bevist, at Breivik har taget skade af afsone under isolation, som han selv har påstået.

Breivik har selv klaget over afsoningsforholdene. Han anklagede staten for at have brudt menneskerettighedernes artikel tre og artikel otte. De omfatter henholdsvis forbud mod 'umenneskelig og nedværdigende behandling' og retten til privatliv.

Den 38-årige massemorder har tidligere forklaret, at han i perioder er blevet udsat for systematiske kropsvisitationer, hvor han har været nøgen. Han har også klaget over, at hans breve er blevet kontrolleret og i visse tilfælde censoreret og taget i fængslets kontrolinstans. Regeringsadvokaten har under hele forløbet holdt fast i, at det er nødvendigt, at Breivik afsoner under et 'særligt højt sikkerhedsniveau', og at de aldrig har brudt hans menneskerettigheder.

Men det virker ikke til, at sagen mellem Breivik og den norske stat slutter her. Anders Behring Breiviks advokat, Øystein Storrvik, oplyser nemlig til VG, at de har tænkt sig at anke dommen til Højesteret.

I august 2012 blev Breivik idømt 21 års forvaring for massakren i Norge, der fandt sted 22. juli 2011.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx