Af Ritzau - 11/08-16 12:34; Opdateret: 11/08-16 15:00

Tyrkiet vil samarbejde med Rusland mod Islamisk StatTyrkiet vil samarbejde med Rusland mod Islamisk Stat

Tyrkiets udenrigsminister siger, at landet vil bidrage med kampfly i luftkrigen mod Islamisk Stat i Syrien.

storybild

Russiske kampfly har foretaget utallige angreb mod oprørsgrupper i Syrien som her i udkanten af Aleppo. Nu tilbyder Tyrkiet sin hjælp i kampen mod Islamisk Stat. (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Tyrkiet tilbyder Rusland at samarbejde i kampen mod Islamisk Stat i Syrien. Det siger den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu.

- Vi vil drøfte alle detaljer. Vi har altid opfordret Rusland til at udføre anti-Daesh operationer sammen, siger Cavusoglu med brug af en anden betegnelse for Islamisk Stat.

Han tilføjer, at forslaget fortsat "er på bordet", og at de to lande bør gå sammen om at bekæmpe den fælles fjende i Syrien.

- Lad os kæmpe mod denne terrorgruppe sammen, så vi kan udrydde den hurtigst muligt, siger Cavusoglu og advarer om, at Islamisk Stat i modsat fald risikerer at sprede sig til andre lande.

Han tilføjer, at tyrkiske kampfly nu aktivt vil slutte sig til luftangrebene mod Islamisk Stat i Syrien, men sætter ikke en præcis dato på, hvornår det vil ske.

Udenrigsministerens udtalelser faldt i et direkte interview med den tyrkiske tv-station NTV.

Tyrkiet har tidligere fået kritik af sine vestlige allierede i Nato for ikke at spille en tilstrækkelig stor rolle i kampen mod Islamisk Stat.

Det ændrede Tyrkiet på sidste år, da landet tilbød den amerikanskledede koalition at benytte luftbasen Incirlik i kampen mod den islamistiske gruppe.

Tirsdag mødtes den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, til et forsoningsmøde.

Det er første møde mellem de to, siden Tyrkiet skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien sidste år.

Efter mødet sagde de to ledere, at de vil arbejde på at normalisere forholdet mellem de to lande.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx