Af - 13/08-15 11:15

Flyselskab begynder nu at veje passagerer inden take-offFlyselskab begynder nu at veje passagerer inden take-off

Et flyselskab i Europa vil nu til at veje passagererne inden, men det er endnu uklart, hvad grunden er.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Firdia Lisnawati)

Flyselskabet Uzbekistan Airways vil have folk på vægten inden de indfinder sig i flysædet.

Det skriver engelske Telegraph.

Før turen går mod feriedestinationen og gode tider, kan passagererne nu forvente at skulle en tur på vægten med håndbagagen inden man får lov til at sætte sig til rette i flysædet. Sådan kommer proceduren til at være hos Uzbekistan Airways, der er det nationale flyselskab i, nå ja, Uzbekistan.

Tv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og bryster
Tv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og bryster

Udmeldingen, der stammer fra sidste uge, har spredt sig som ringe i vandet i udlandet, og folk spekulerer heftigt i, om man kan blive nægtet at flyve - eller om det eventuelt bare udmønter sig i en dyrere billet, hvis man har lidt ekstra på sidebenene.

Selv begrunder selskabet det nye tiltag med, at det drejer sig om sikkerhed. Desuden fremhæver de, at resultatet af vægtens måling ikke bliver gemt nogle steder. Det bliver blot registreret under seks forskellige kategorier. Kvinder, mænd og børn af hvert sit køn.

Metroxpress har forsøgt at tage kontakt til selskabet, og opdaterer denne artikel, hvis flyselskabet vender tilbage med svar på vores spørgsmål om, hvad det kommer til at betyde for for passagererne.

Uzbekistan Airways, der flyver ruter til både London, Østeuropa og Rusland er ikke det første flyselskab, der begynder at veje sine kunder. I 2012 begyndte Samoan Airways at justere på prisen i forhold til passagerernes tal på badevægten.

Mand sagsøger flyselskab: Sidemanden var fed
Mand sagsøger flyselskab: Sidemanden var fed

Sammenkædningen af vægt og billetpris finder måske sin forklaring i, at en undersøgelse fra det følgende år, 2013, viste, at 95 procent af befolkningen var overvægtige. Da det blev indført begrundede den administrerende direktør det således:

- Flyet kan kun bære en bestemt mængde vægt, og den vægt skal betales, sagde flybossen Chris Langton.

Islandsk flyselskab vil flyve endnu mere fra Billund
Islandsk flyselskab vil flyve endnu mere fra Billund

Man behøver dog ikke at søge flere år tilbage for at støde på endnu en historie om fly og overvægtige. I slutningen af juli gik historien om, at en britisk mand nu lægger sag an imod et flyselskab efter, angiveligt, at have pådraget sig fysiske smerter, der var forbundet med sidemandens overvægt.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Så tæt skal vi sidde i fremtidens fly

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx