13/03-16 00:49

Avis: Obama tager til London for at bede briter blive i EUAvis: Obama tager til London for at bede briter blive i EU

USA har stor interesse i, at Storbritannien fortsat er med i EU. Obama planlægger besøg i april, forlyder det.

storybild

EU og USA handler med hinanden for store milliardbeløb hvert år. Derfor ser USA gerne, at Storbritannien forbliver i EU. Arkiv. (Billede: AP)

Det er ikke blot i toppen af EU-systemet i Bruxelles, at man håber på, at Storbritannien forbliver en del af EU, når medlemskabet skal til afstemning i juni.

Det gør USA's præsident, Barack Obama, tilsyneladende også.

Ifølge den britiske avis The Independent on Sunday kommer Obama til London i april i et forsøg på at overbevise briterne om at blive i EU.

EU er på trods af flere års økonomisk træden vande fortsat verdens største handelsblok, og det vil derfor være en sten i skoen for USA, hvis EU's næststørste nationale økonomi går solo.

Ifølge de fleste meningsmålinger frem mod afstemningen er de godt 60 millioner briter delte, om hvorvidt de skal være med i EU.

Barack Obama skal efter planen besøge en teknologimesse i Tyskland i slutningen af april, og ifølge The Independent on Sundays kilde til historien vil Obama enten besøge London før eller efter messen.

- Det ville være ret overraskende, hvis han ikke bad briterne om at blive i EU, er kilden med kendskab til sagen citeret for at sige i avisen.

Hverken Det Hvide Hus i Washington eller premierminister David Camerons kontor har villet kommentere historien over for avisen eller Reuters.

Den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab finder sted 23. juni.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
FN: Situationen i Ghouta trodser...
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx