Af - 19/01-15 11:07; Opdateret: 19/01-15 13:22

Absurd Advarsel: Denne steak indeholder farlig DNAAbsurd Advarsel: Denne steak indeholder farlig DNA

Over 80% af amerikanerne vil have advarsler på fødevarer, der indeholder DNA. Ifølge professor skyldes det, at de ikke ved, hvad DNA er og derfor automatisk tror, det er farligt

storybild

(Billede: Polfoto)

Forestil dig en lækker rød steak i supermarkedets køledisk. Tværs over pakken har producenten påklistret en mærkat med teksten:

- ADVARSEL: Dette produkt indeholder deoxyribonucleic acid (DNA). DNA er kædet sammen med en række forskellige sygdomme i dyr og mennesker. I nogle konfigurationer giver det en øget risiko for kræft og hjerteproblemer. Gravide kvinder er i stor risiko for at videregive DNA til deres børn.

DNA-ekspert løser mysterie: Her er Jack the Ripper
DNA-ekspert løser mysterie: Her er Jack the Ripper

Det lyder måske absurd, men over 80 procent af amerikanerne vil gerne have indført, at fødevarer, der indeholder DNA, skal have påklistret et advarselsmærkat, skriver The Washington Post.

Undersøgelsen er lavet af Oklahoma State University, og det illustrerer ifølge professor i jura Ilya Somin, hvor lidt størstedelen af amerikanerne ved om videnskab.

Ægtepar har mere til fælles, end de aner..
Ægtepar har mere til fælles, end de aner..

- De ved ikke, hvad DNA er og forstår ikke, at det findes i næsten alt deres mad. Når de læser, at en mærkelig substans kaldet DNA måske er at finde i deres mad, mistænker de, at der måske er tale om farlige kemikalier, argumenterer han i The Washington Post.

Og DNA er ikke det eneste område, hvor mange amerikaneres viden halter. En undersøgelse fra 2012 fra National Science Foundation viste, at 25 % af amerikanerne ikke er klar over, at jorden er i kredsløb om solen.

Vi er blevet mere blåøjet
Vi er blevet mere blåøjet

Professor i jura, Ilya Somin mener, at den type uvidenhed er problematisk, fordi den kan resultere i farlige og ligegyldige love.

- I dette tilfælde kan det ende med voldsomme og unødvendige advarselsmærkater på madvarer, der forvirrer forbrugerne og leder deres opmærksomhed væk fra de ting, der reelt kan være en fare.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx