Af Lars Dinesen - 31/08-15 07:06

Nyt tilfælde af ebola giver skår i glæden i Sierra LeoneNyt tilfælde af ebola giver skår i glæden i Sierra Leone

Myndighederne i Sierra Leone troede, at landet var sluppet af med ebola. Nu er et nyt tilfælde bekræftet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Youssouf bah)

De festede i gaderne i hovedstaden Freetown, da Sierra Leone i sidste uge erklærede den sidste kendte patient med ebola for helbredt.

Men nu viser det sig, at den frygtede virussygdom måske ikke helt har sluppet sit tag i det vestafrikanske land endnu.

Søndag blev liget af en kvinde testet positiv for ebola. Dødsfaldet er et skridt tilbage, efter at det endelig var lykkedes at få bugt med ebolaepidemien, der har hærget landet og dets naboer i 18 måneder og kostet over 9000 livet.

Undersøgelse: Vaccine mod ebola beskytter 100 procent
Undersøgelse: Vaccine mod ebola beskytter 100 procent

I det seneste tilfælde døde en 67-årig kvinde fra Kambia-distriktet lørdag. Ifølge Sierra Leones øverste chef for sundhedsmyndighederne er begge prøver fra liget testet positiv for ebola.

- Vi er meget bekymret over tilfældet i Kambia, fordi der er gået 50 dage uden et bekræftet tilfælde af ebola i området. Det sandsynliggør muligheden for, at der er sket fejl, siger Brima Kargo ifølge Reuters.

Han tilføjer, at den nu afdøde kvinde var erhvervsdrivende og dermed kan have haft kontakt med mange mennesker. Hun har ifølge pårørende ikke været på rejse, hvilket betyder, at hun er blevet smittet i området.

Ebola har været en katastrofe for kampen mod malaria
Ebola har været en katastrofe for kampen mod malaria

Hun er nu det første nye bekræftede ebolatilfælde i landet siden 8. august.

I mandags blev den sidste patient, som er blevet meldt fri for ebola, udskrevet, og myndighederne og indbyggerne påbegyndte en 42 dages nedtælling til at være officielt frit for ebola.

Men nu kan de starte forfra.

Flere gange i løbet af det seneste halvandet år er ebola blevet nedkæmpet flere steder blot for at dukke op igen senere.

Nabolandet Liberia blev erklæret renset for ebola i maj, men siden er der også der dukket små klynger op af nye ebolatilfælde.

LÆS OGSÅ: Forskere: 2-årigt barn skyld i over 11.000 dødsfald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx