Af - 21/01-15 11:02

Kvindemagasin laver chok-forside om æresdrab - men tør ikke sælge denKvindemagasin laver chok-forside om æresdrab - men tør ikke sælge den

Britiske Cosmopolitan har lavet en forside temaet æresdrab for at skabe opmærksomhed om problemet. Men det nummer, der er kommet i butikkerne er med en Kardashian-søster, der taler om sex.

Se de to forsider her.

Det kulørte kvindemagasin Cosmopolitan har lavet en meget debatskabende forside, der lige nu bliver diskuteret på de sociale medier.

Forsiden handler om æresdrab og fortæller historien om 17-årige Shafilea Ahmed, der i 2003 blev kvalt af sine forældre med en plastikpose, fordi hun ikke ville giftes med den mand, som forældrene havde fundet til hende.

Magasinet viser en kvindes ansigt pakket ind i plastik og har teksten: 'Shafilea blev kvalt af sine forældre foran sine søskende'.

Britney Spears beskyldes for photoshop: Hvad sker der for hendes næse?
Britney Spears beskyldes for photoshop: Hvad sker der for hendes næse?

Det er kontroversielt for et 'glittet' dameblad, der jo i langt de fleste tilfælde holder sig fra at bringe debatskabende budskaber som dette på forsiden.

Men forsiden bliver ikke sat til salg i butikkerne. Den er lavet som del af en kampagne med æresdrab og tvangsægteskaber som tema.

I stedet finder man nemlig i denne uge Khloe Kardashian på forsiden med teksten: 'Khloé taler om Justin Bieber, sex og opvask'.

Og derfor anfægter nogle nu, at Cosmopolitan alligevel ikke går helhjertet ind i debatten og kampen mod æresdrab og tvangsægteskaber.

Fotograf om modebranchens farveforskrækkelse: - Pinligt!
Fotograf om modebranchens farveforskrækkelse: - Pinligt!

Blandt andet skriver online-magasinet Slates faste skribent Amanda Hess sådan her:

Det er et alarmerende billede, og det har foranlediget mig til at blive klogere på Ahmeds tragiske død, som jeg aldrig havde hørt om før. Alligevel er det en smule foruroligende, at Cosmopolitan symbolsk pakker deres magasin ind i et mordvåben. Jeg ville elske, at Cosmo fandt en middelvej mellem en chokerende falsk forside og den forventede Kardashian-udgave – som en ægte forside, der faktisk henviser læserne til en artikel om emnet. Khloé er blevet nævnt på magasinet hjemmeside mere end 1.000 gange, æresdrab kun 14.

Seinfeld-stjerne smider tøjet på fejlfuld forside af kendt magasin
Seinfeld-stjerne smider tøjet på fejlfuld forside af kendt magasin

ALT for damerne lavede for et år siden en debatskabende forside om voldtægt med teksten: 'Voldtægt – hvornår er det din egen skyld', og satte dermed fokus på de mange gerningsmænd, der går fri.

Det førte til en høring om voldtægtsparagraffen i slutningen af 2014.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx