Af Mathias Tuxen - 26/09-17 10:20

Kannibal-sag ryster Rusland: Ægtepar mistænkes for 30 mordKannibal-sag ryster Rusland: Ægtepar mistænkes for 30 mord

Parret blev anholdt efter fundet af en mobiltelefon, hvor manden poserede med ligdele.

storybild

Foto af den 35-årige. Delt på det russiske sociale netværk VK.

Et russisk ægtepar er blevet anholdt i Rusland, hvor de er beskyldt for at stå bag 30 mord siden 1999. Politiet efterforsker nu sagen, hvor parret er mistænkt for at have skåret et lig i stykker, taget fotos med ligdele og spist af deres ofre.

En række uopklarede mordsager i byen Krasnodar i det sydlige Rusland er igen blevet aktuelle, efter en 35-årig mand og hans 42-årige hustru er blevet anholdt for dræbe og partere en kvinde fra samme by.

Det oplyser flere russiske medier.

Udover mordet, der skulle være begået i 2012, er de beskyldt for, at have taget selvportrætter med kvindens afskårne legemer. I begyndelsen af september fandt vejarbejdere i Krasnador en ulåst mobiltelefon, der afslørede et bizart og morbidt billedmateriale. Telefonen tilhørte den 35-årige mand, som havde billeder af en parteret kvindekrop. Et hovede uden krop og i et andet tilfælde en afskårret hovedbund. Det skriver Live Kuban og Kuban 24.

På ét af billederne har manden en hel afskårret kvindehånd i munden, mens han på andre poserer med hendes fingre i munden og næsen.

»I øjeblikket er der rejst en straffesag omkring ét mord af en ukendt kvinde i Kuban distriktet i Krasnodar. Den mistænkte er tilbageholdt. Personen har taget selvportrætter med ligdele fra den dræbte, men derefter mistet sin mobiltelefon. Nu efterforskes personens involvering i andre uløste sager og forbrydelser fra 1990'erne,«  oplyser pressekontoret for de føderale russiske politimyndigheder i Kuban-regionen til nyhedsbureauet Interfax.

Den russiske tv-station Kuban 24 skriver, at ægteparret er beskyldt for at bortføre og dræbe mindst 30 personer. Andre kilder fortæller, at ægteparret selv har indrømmet deres involvering i de mange drabssager, men ingen af oplysningerne er endnu bekræftet fra officielle kilder.

Løbende dukker flere detaljer op. Et billede fra 1999, hvor et afskåret menneskehoved er anrettet på et fad med appelsiner, er ifølge Life også blevet knyttet til kannibalparret.

Et tilfælde afslørede kannibal-parret

Ifølge russiske Life blev hele den spetakulære affære afslørret ved et tilfælde. Et hold vejarbejdere i den russiske by Krasnodar bemærkede den 11. september 2017 en gammel Samsung-mobiltelefon på asfalten, der tilsynenladende var blevet tabt af en forbipasserende. En af vejarbejderne åbnede fotogalleriet på den ulåse telefon i håb om at identificere dens ejermand. Indholdet chokerede ham. Flere billeder viste tydeligt en mand med et parteret lig. Herunder billedet af manden med en afskårret kvindehånd i munden.

Kort efter henvendte en tydeligt bekymret mand sig til vejarbejderne. Han havde mistet sin telefon, forklarede han, men asfaltsarbejderne genkendte tydeligt personen fra telefonens billedmateriale.

De afviste ham og kontaktede straks politiet.

Kort efter foretog myndighederne en ransagning af den 35-årige mands bopæl - en lejlighed på en tidligere militærskole ikke langt fra det sted, hvor telefonen blev fundet. På adressen fandt politiet en spand med flere ligdele, blodlignenede plamager på væggene og kød af ukendt oprindelse i beholdere med saltlage. Også i køleskabet havde parret opbevaret dele af liget.


Parrets naboer har fortalt til det russiske medie Life, at gentagende gange har forsøgt at få dem bortvist fra ejendommen. Naboerne oplevede konstant en ubehagelig lugt fra parrets værelse

En talskvinde for politimyndighederne i Krasnodar, Natalia Smyatskaya, oplyser ifølge Live Kuban, at de har identificeret liget som en 35-årig kvinde fra lokalområdet.

Efterforskerne undersøger nu sagen, der er kategoriseret som mord, og kontrollerer, hvorvidt kannibal-parret også havde adgang til bygningens cafeteria og køkken. Det skriver Life.

Den 35-årige mand, der sammen med sin hustu er anholdt i sagen, forklarer i et vidnesbyrd, at han i begyndelsen af september fandt et kvindehoved og en afskåret hånd i en park. Han transporterede ligdelene hjem, hvor han tog de omtalte billeder. Flere ligedele fra kvindekroppen er ifølge Interfax blevet fundet på den aflagte militærskole, hvor parret boede.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet modsiger Qvortrups nye...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hov, er det ikke?! Dronning Elizabeth...
bt.dk
Banedanmark efter forsinkelser landet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx