Af Berit Hartung - 22/12-17 13:22

Internet-fænomen fik 12-årige Anissa til at gå amok på sin veninde - nu er hun blevet dømtInternet-fænomen fik 12-årige Anissa til at gå amok på sin veninde - nu er hun blevet dømt

Pigen er idømt 25 års forvaring på et psykiatrisk hospital.

Slenderman trailer - med lyd

En amerikansk teenager kommer til at tilbringe hele sin ungdom og en stor del af sit voksne liv bag lås og slå. For tre år siden forsøgte hun nemlig - sammen med en veninde - at myrde en jævnaldrende pige for at tilfredsstille internet-monsteret Slender Man.

25 års forvaring på et psykiatrisk hospital.

Dommeren viste ingen nåde, da den nu 16-årige Anissa Weier fra Wisconsin torsdag sad på anklagebænken i en lokal retssag og skulle have sin straf i den spektakulære Slender Man-sag.

Selv om en jury i september konkluderede, at teenageren var psykisk syg i gerningsøjeblikket, var straffen næsten umenneskelig - hendes ung alder taget i betragtning. Men det var den forbrydelse, som hun har begået, også:

En forårsmorgen i maj 2014 lokkede hun sammen med veninden Morgan Geyser en tredje veninde ud i en skov ved byen Waukesha i delstaten Wisconsin og overfaldt hende med en køkkenkniv. Det var den anden, der førte kniven, men Anissa stod ved siden af og opildnede veninden. 19 gange blev deres sagesløse offer ramt af kniven. Et af stikkene gik ind meget tæt ved en pulsåre.

Ingen af de to var uvenner med deres offer, klassekammeraten Payton Leutner. Tværtimod. De tre piger havde sovet sammen aftenen før og fejret Morgan Geysers fødselsdag. Pigerne forklarede senere, at veninden skulle dø, fordi de på den måde ville tilfredsstille internetfænomenet Slender Man og derved beskytte deres familier.

»Jeg erkender, at jeg er ansvarlig for det, jeg har gjort, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sikre, at jeg ikke igen kommer til at lide af sådan en vildfarelse,« sagde hun til dommeren i retten og tilføjede:

»Jeg ønsker, at alle involverede skal vide, at jeg virkelig fortryder alt, hvad der skete den dag. Jeg ved, at intet af det, jeg siger, kan gøre det godt igen, og at intet af det, jeg siger, kan reperare det, jeg ødelagde,« sagde hun ifølge The Guardian.

Helt mirakuløst overlevede Payton Leutner drabsforsøget. Livsfarligt kvæstet og stærkt blødende lykkedes det hende at få sig slæbt ud på en skovsti, hvor hun blev fundet af en mandlig cyklist. Hun har i dag ingen fysiske mén af overfaldet, men i retten kom det frem, at offeret stadig er dybt mærket psykisk og lever med daglige traumer.

»Hun vil kæmpe med begivenhederne samt de fysiske og psykiske ar, de har efterladt, til den dag hun dør,« skriver hendes mor Stacie Leutner i et brev, der blev læst op i retten.

Medgerningsmanden Morgan Geyser får sin sag for i februar. Hun har erklæret sig skyldig i overlagt drabsforsøg, og det forventes, at også hun får en forvaringsdom. Anklagemyndigheden går efter at få hende anbragt på et psykiatrisk hospital i 40 år.

Sagen rystede USA, og i begyndelsen af året blev det virkelige drama også sendt som dokumentaren 'Beware the Slenderman' på HBO, som udover sagen også ser kritisk på nettets indflydelse på børn og unge.

Slender Man er en fiktiv figur fra internettet. Det sortklædte monster har ikke noget ansigt, krogede fingre og fangarme på ryggen. Han blev skabt af tegneren Eric Knudsen alias Victor Surge i 2009 i forbindelse med en konkurrence om at skabe et monster på sitet Something Awfull.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx