Af Ritzau - 03/11-16 13:55

May tager nederlag om brexit i landsretten med ophøjet roMay tager nederlag om brexit i landsretten med ophøjet ro

Landsretten i England giver parlamentet det sidste ord om artikel 50, men det lader May sig ikke påvirke af.

storybild

- Vores plan er fortsat at aktivere artikel 50 med udgangen af marts (2017, red.). Vi har ingen intention om at lade denne sag afspore planen, siger en talskvinde for den britiske premierminister Theresa May. (Billede: Reuters/Pool)

Den britiske premierminister lader sig ikke ryste af en landsretsafgørelse, der torsdag har slået fast, at parlamentet får det sidste ord om, hvornår en formel afskedsdialog med EU skal indledes.

Theresa May siger via en talskvinde, at hun holder fast i sin tidsplan.

Torsdag meddelte retspræsidenten for landsretten, at beslutningen om at aktivere traktatens artikel 50 om udmeldelse skal igennem parlamentet.

- Vores plan er fortsat at aktivere artikel 50 ved udgangen af marts (2017, red.). Vi har ingen intention om at lade denne sag afspore planen, siger talskvinden.

May har sagt, at hun ikke har planer om at igangsætte de formelle forhandlinger med EU før udgangen af i år. Der skal være tid til at forberede sagen.

Premierministeren har sagt, at det allerede inden folkeafstemningen om EU 23. juni lå klart, at regeringen skulle aktivere artikel 50.

En tidligere britisk EU-ambassadør har til BBC sagt, at Storbritannien ikke er tvunget til at forlade EU, hvis May holder sit løfte og aktiverer processen til foråret.

Artikel 50 omhandler og udstikker retningslinjer for et medlemslands udtrædelse af unionen.

- Du kan ændre mening, mens processen kører, siger John Kerr til BBC.

Når artikel 50 sættes i gang, er der i første omgang to år til at forhandle forholdet på plads.

John Kerr mener, at alle vil "blive gnavne", hvis briterne ændrer holdning undervejs. Fordi det vil være "spild af tid".

- De vil måske kræve en politisk pris, men juridisk kan de ikke insistere på, at man forlader (unionen, red.), siger Kerr.

Den britiske regerings øverste advokat har for nylig slået fast, at når artikel 50 er aktiveret, er der ingen vej tilbage.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
'Send alt, hvad I kan': Voldsom...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx