Af Laura Rode Nygaard - 05/08-17 21:45

Robert blev dræbt af bjørn i svensk dyrepark: Ny teori om tragedien - ofrede han sig selv?Robert blev dræbt af bjørn i svensk dyrepark: Ny teori om tragedien - ofrede han sig selv?

Moderen til den blot 18-årige dyrepasser, der fredag formiddag blev dræbt af en bjørn i en svensk dyrepark, afslører nu rørende detaljer om sin søn. Samtidig kalder parkens direktør drengen for 'en helt'.

storybild

Redningskøretøjer foran Orsa Rovdjurspark, 4. august 2017. (Billede: Ulf Palm)

18-årige svenske Robert kan meget vel have reddet en hollandsk småbørnsfamilies liv, inden han fredag blev bidt ihjel af en brun bjørn i Orsa Rovdjurspark. Det fortæller parkdirektør Sven Brunberg til Expressen.

»Jeg tror, han kan være en helt. Han fik måske bjørnen opmærksomhed og var tættest på den,« siger Sven Brunberg, der endnu ved meget lidt om, hvad der skete i de afgørende minutter, inden den brune bjørn fik fat i hans 18-årige ansatte.

Også politiet er usikre på hændelsesforløbet. Sikkert og vist er dog, at dyrepasseren Robert fredag formiddag havde taget en hollandsk børnefamilie med ind i en indhegning under en særlig aktivitet, hvor parkens gæster kan være med til at passe dyrene.

Det var dog ikke meningen, at bjørnen også skulle være bag hegnet. Men det var den. Og da familien begyndte at lægge mad frem, gik den til angreb.

Familien kravlede i sikkerhed over et hegn, men den unge dyrepasser blev skambidt af det livsfarlige dyr. Han var stadig i live, da lægehelikopteren ankom omkring klokken 10.30, men blev erklæret død tre timer senere. Bjørnen blev aflivet.

Svensk politi har efterfølgende undersøgt stedet og det viser sig, at der var et stort hul under hegnet, og de vurderer nu, at det formentlig er bjørnen selv, der har gravet sig ind til teenageren og den hollandsk børnefamilie.

Dagen derpå holdt parken lukket, informerede de i et opslag på facebook. Og her har dyrepasserens mor efterladt en rørende kommentar:

'Som forælder til Robert som omkom, ved jeg, at det var hans drøm at arbejde med rovdyr. Vi sørger enormt over vores søn og bror. Det med bjørnen var tragisk. Robert viste os rundt (i dyreparken, red.) den anden aften, og det er vi så taknemmelige for. Han var enormt stolt over sit job,' skriver hun om sønnen, som tilmed havde et billede af en brun bjørn som sit profilbillede på Facebook.

Expressen har spurgt Orsa Rovdjurspark, om ulykken skyldtes en sikkerhedbrist, men indtil man har større overblik over det eksakte hændelsesforløb, ønsker man ikke at udtale sig om emnet, lyder det.

Tidligere var det fremme, at drengen skulle være 19 år, men han viser sig nu at være 18.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Verdens næststørste butik på vej til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx