Af - 06/04-14 17:44

Tidligere model og skuespiller er døende: 'Jeg vil forbyde solarier'Tidligere model og skuespiller er døende: 'Jeg vil forbyde solarier'

En tidligere engelsk model har få uger tilbage at leve i, da hun har fået kræft efter flere års brug af solarium. Nu advarer hun mod brugen.

storybild

Til højre en ung Debi Gibson tilbage i 1998, da hun brugte solarier. Til venstre den 42-årige Debi Gibson. (Billede: Polfoto/AP)

Den tidligere engelske model og skuespiller fra serien Eastenders, Debi Gibson, har regelmæssigt slikket sol i solarier i næsten 20 år ud af sit 42-årige liv.

Hun startede allerede som 14-årig, da kravet fra modebranchen var at se godt og solbrun ud, hvilket blandt andet kunne opnås igennem solarier.

Hun brugte dog ikke beskyttelsesbriller, hvilket betød, at hun i 2012 måtte få fjernet sit ene øje grundet kræft.

Solariebrugere bliver yngre og yngre
Solariebrugere bliver yngre og yngre

Uheldigvis havde kræften allerede spredt sig, og lægerne har nu derfor fortalt Debi Gibson, der er gift og mor til en 7-årig pige, at hun kun har uger tilbage at leve i, skriver Daily Mail.

Derfor går hun nu ud og aktivt advarer mod brugen af solarium.

- Jeg vil gerne have, at der kommer noget godt ud af min død. Alt dette bare fordi jeg ville være brun. Jeg vil gerne have solarier forbudt, siger hun til Daily Mail.

Døm selv: Har brugt formue på at ligne Pamela Anderson
Døm selv: Har brugt formue på at ligne Pamela Anderson

- Jeg er tvunget til at forlade min datter. Hun ved besked om det hele. Hun forstår ikke alting, hun ved bare, at mor snart er på vej op i himlen, at mor har en forfærdelig sygdom kaldet kræft, og at det vil slå hende ihjel, lyder den triste besked.

Hun stoppede først med at bruge solarier i 2005, og det var altså for sent.

Hvad mener du? Skal solarier forbydes i Danmark?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx