23/10-15 18:27

Pakistan vil gå ind i nyt våbenkapløb med IndienPakistan vil gå ind i nyt våbenkapløb med Indien

Pakistans premierminister siger, at Indien afviser dialog og er stærkt engageret i militær oprustning.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, siger, at Indiens militære oprustning samt afvisning af dialog tvinger Pakistan til at tage adskillige modforanstaltninger, hvor landet vil bevare et militær, der er afskrækkende på en overbevisende måde.

- Mens Indien afviser at gå ind i en dialog, så er landet stærkt engageret i militær oprustning og desværre med aktiv hjælp fra adskillige andre stormagter, siger Sharif, som fredag var i Washington og talte på det amerikanske Institut for Fred.

Indien udelukkede fredag, at noget tredje land kan mægle mellem Indien og Pakistan med hensyn til Kashmir.

Indien og Pakistan har udkæmpet tre krige siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947. To af dem har omhandlet Kashmir, som er delt mellem de to lande.

Det indiske udenrigsministerium beskylder omvendt Pakistan for "statsterrorisme".

- Indien har altid ønsket at finde en løsning på alle uoverensstemmelser bilateralt - gennem dialog og med fredelige midler, siger talsmanden for Indiens udenrigsministerium, Vikas Swarup.

Ny bog: PET lod bagmand for syriens-krigere gå fri
Ny bog: PET lod bagmand for syriens-krigere gå fri

- Men det er Pakistan, som har valgt at bruge terrorisme som et instrument i den statslige politik. Det internationale samfund er dybt foruroliget over, at det støtter terrorisme, siger han.

I Washington har Sharif sammen med præsident Barack Obama lovet at "arbejde for fred og stabilitet i regionen og bekæmpe alle former for ekstremisme og terrorisme."

En ny aftale betyder, at Pakistan er forpligtet til at "gribe effektivt ind" mod Lashkar-e-Taiba (Let), en militant islamistisk gruppe, som har base i Pakistan, og som ifølge Indien dræbte 166 mennesker i Mumbai i 2008 ved et selvmordsangreb.

Indien og Pakistan nærmede sig hinanden i juli med en aftale om dialog, men parterne er siden kommet længere og længere fra hinanden på grund af det opdelte Kashmir.

LISTE: Disse 10 lande har flest sager om illegalt arbejde i Danmark
LISTE: Disse 10 lande har flest sager om illegalt arbejde i Danmark

Pakistan kontrollerer den nordvestlige del af Kashmir med tre millioner indbyggere. Indien kontrollerer den sydøstlige del, hvor der bor ni millioner mennesker.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx