Af - 14/05-14 20:52

Uro og vrede i Tyrkiet efter mineulykkeUro og vrede i Tyrkiet efter mineulykke

Folk demonstrerede både i hovedstaden Ankara og foran den tyrkiske mine, hvor foreløbigt 238 mennesker er døde i en mineulykke tirsdag.

storybild

Vrede fremmødte råbte slagord efter politikerne ved den tyrkiske mine. (Billede: Polfoto)

Tusinder af mennesker demonstrerede i Tyrkiets hovedstad Ankara, og landets statsminister Recep Tayyip Erdogan blev mødt med lige så stor vrede, da han onsdag besøgte den kulmine i byen Soma, som har kostet flere hundrede mennesker livet siden en ulykke i går.

Vreden skyldes forholdene i den tyrkiske mineindustri, der i gennemsnit koster 100 mennesker livet om året. I Ankara var der både demonstrationer først på dagen onsdag og igen om aftenen, hvor politiet havde både tåregas og vandkanoner klar, da 3-4000 mennesker samlede sig på Kizlay-pladsen midt i byen.

- Regering, træd tilbage, blev der blandt andet råbt ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Mine-tragedie: Berørte forældre og venner venter på svar
Mine-tragedie: Berørte forældre og venner venter på svar

Både Tyrkiets energiminister og premierminister blev også mødt af protester, da de onsdag besøgte kulminen i Somo. Omkring 120 personer er fortsat forsvundet og frygtes omkomne i minen, der har været plaget af brænde og kulilteforgiftning efter eksplosionen tirsdag. Minearbejdere og pårørende har forsamlet sig foran minen, mens eftersøgningen efter indespærrede fortsætter, og de mødte energiminister Taner Yildiz med vrede tilråb onsdag.

450 er sluppet levende ud af mine i Tyrkiet
450 er sluppet levende ud af mine i Tyrkiet

Da premierminister Recep Erdogan senere samme dag besøgte minen, blev han også hilst velkommen med opfordringer om at træde tilbage, mens demonstranter sparkede til hans bil.

Hundredvis fanget i tyrkisk mine: Mindst 200 døde
Hundredvis fanget i tyrkisk mine: Mindst 200 døde

Imens svinder håbet om at finde flere af de savnede i live. Der var tæt på 800 mennesker i minen, da en fejl i elsystemet tirsdag forårsagede en eksplosion. Omkring 450 minearbejdere er reddet, mens foreløbigt 238 er døde. Det tal forventes at stige.

- Angående redningsoperationen kan jeg sige, at vores håb svinder, sagde energiminister Taner Yildiz ifølge britiske The Guardian.

Premierminister Recep Erdogan har erklæret tre dages landesorg i Tyrkiet.

Otte personer dræbt i Tyrkiet under lokalvalg
Otte personer dræbt i Tyrkiet under lokalvalg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx