Af - 15/01-15 18:38; Opdateret: 15/01-15 21:08

To dræbt i anti-terroraktion: Planlagde stort angrebTo dræbt i anti-terroraktion: Planlagde stort angreb

Torsdag aften har belgisk politi forhindret et 'stort angreb'.

storybild

Torsdag aften omkring 18.30 kom de første meldinger om, at der havde været en anti-terroraktion i den belgiske by Verviers.

Der blev meldt om flere dræbt, eksplosioner og skud i området.

Efterfølgende kom der en række ubekræftede rygter. Omkring klokken 20.00 afholdt de belgiske myndigheder et pressemøde, hvor den offentlige anklager bekræftede, at to ud af tre formodede jihadister var blevet skudt og dræbt, efter de havde afgivet skud mod politiet i en skudveksling, der varede i flere minutter. Den tredje person blev meldt alvorligt såret, efter denne var blevet skudt i maven af politiet.

Alle tre personer er for nyligt vendt hjem fra Syrien, hvorfor de var under politiets overvågning.

På pressemødet lød det også, at de tre formodede jihadister havde planlagt et 'stort angreb' i Belgien, og derfor var man nødt til at rykke ind. Senere hen kom det frem, at belgisk politi var taget ud på ti adresser i landet, men det var kun på Rue de la Colline i Verviers, at de havde mødt modstand.

Torsdagens aktion har resulteret i, at de belgiske myndigheder har hævet sikkerhedsniveauet til tre ved politi- og retsbygninger (fire er det højeste, red.). I resten af landet er niveauet på to.

Ved samme lejlighed benægtede den offentlige anklager rygterne om, at aftenens aktion og de dræbte personer havde nogen som helst tilknytning til begivenhederne i Paris i sidste uge.

Ingen betjente eller civile kom til skade under aktionen.

Politiet afholder et nyt pressemøde fredag klokken 11.00.

Det forlyder, at der har været hørt flere eksplosioner og skud i området.

- Jeg hørte den første eksplosion og derefter flere skud. Jeg tør ikke gå ned for at kigge, siger en beboer til belgisk tv.

Denne video, der florerer på de sociale medier, stammer angiveligt fra selve aktionen:

Her ses billeder fra Verviers:
Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx