Af - 20/08-15 15:29; Opdateret: 20/08-15 15:43

To mistænkt for Bangkok-angreb afhøres af politietTo mistænkt for Bangkok-angreb afhøres af politiet

De to fastholder, at de er turistguider.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

To mænd, der er menes at være mistænkt for angreb i Bangkok har meldt sig selv til politiet.

De insisterer på, at de er turistguider. Det rapporterer BBC.

Efter eksplosionen, som rystede Thailands hovedstad mandag den 17. august, blev to mænd efterlyst. De blev opfanget af sikkerhedskameraerne kort før eksplosionen.

Ifølge myndighederne, som er i gang med at afhøre de to mænd, fastholder de, at de er turistguider.

20 mennesker har mistet livet i angrebet. Knap 70 mennesker er fortsat indlagt efter at være blevet såret. 12 af dem er i kritisk tilstand

Opdateres...

Thailand: Ti var involveret i nøje planlagt Bangkok-bombe
Thailand: Ti var involveret i nøje planlagt Bangkok-bombe

Udenlandsk bombemand eftersøges i Bangkok
Udenlandsk bombemand eftersøges i Bangkok

Politichef: Bombemand i Bangkok var del af et netværk
Politichef: Bombemand i Bangkok var del af et netværk

Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen
Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx