Af Ritzau - 04/07-17 14:35

Dødstal i Bangladesh-ulykke på tøjfabrik stiger til 11Dødstal i Bangladesh-ulykke på tøjfabrik stiger til 11

Yderligere en person er død af sine kvæstelser efter eksplosion i Dhaka. Kedels godkendelse var udløbet.

storybild

Ødelæggelserne efter eksplosionen på fabrikken i Bangladesh er omfattende. Mindst 11 personer har mistet livet. (Billede: Scanpix/Munir Uz Zaman)

Dødstallet efter mandagens ulykke på en tøjfabrik i Bangladesh er steget til 11, efter at en af de tilskadekomne tirsdag er død af sine kvæstelser.

Samtidig viser det sig, at sikkerhedsgodkendelsen til den farvekedel, der var årsag til eksplosionen, udløb 24. juni. Det skriver den lokale avis Dhaka Tribune.

Da farvekedlen eksploderede, var fabrikken på grund af den muslimske eid-fejring ikke i drift. Der blev dog udført vedligeholdelsesarbejde på kedlen.

- Det er desværre ikke et enkeltstående tilfælde. Alene i første kvartal var der tre tilfælde af kedeleksplosioner på fabrikker i Bangladesh, fortæller Jesper Nielsen, der er leder for 3F International.

Her arbejder man for at sikre bedre vilkår og bedre arbejdsmiljø for de ansatte i blandt andet tekstilindustrien i Bangladesh.

Ifølge 3F er fabrikken i Bangladesh tilsluttet den såkaldte Accord, som er en bindende aftale mellem den internationale tøjindustri og lokale brancheorganisationer, som skal forbedre forholdene for de ansatte.

Derfor er de efterladte også garanteret erstatning, ligesom det vil blive analyseret grundigt, hvad der gik galt.

- Sikkerheden på fabrikkerne helt sikkert fået et løft af den internationale intervention i tøjindustrien.

- Tusindvis af fabrikker er blevet gennemgået og forbedret, men derfor er det generelle sikkerhedsniveau fortsat elendigt, siger Jesper Nielsen, der er leder af 3F International.

Ifølge 3F har den pågældende fabrik i Dhaka været inspiceret flere gange, og der er gennemført mange forbedringer de senere år.

Fabrikken ejes af firmaet Multifabs Limited og leverer blandt andet tøj til de danske virksomheder Scanwear og ID Identity.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx