Af - 11/08-15 13:37

21-årige fik samme sjældne kræftsygdom: Nu er de bedste veninder21-årige fik samme sjældne kræftsygdom: Nu er de bedste veninder

To britiske unge kvinder lærte hinanden at kende gennem en fælles sjælden kræftsygdom. I dag er de bedste venner.

Bildstrecke im Grossformat »

Som alle andre unge veninder ringer Cathrine Boughton og Samantha Tozer sammen hver dag.

Men hvor andre snakker om kærester, tøj og makeup, er deres emner mere alvorlige: De mødtes, fordi de deler den samme kræftsygdom, og de hjælper hinanden i kampen for at overleve den sjældne sygdom Hodgkin lymfom.

Derfor handler deres samtaler mere om, hvordan de håndterer diagnosen, og hvordan man håndterer at miste håret.

I sidste uge kunne de sammen fejre, at Cathrines hårde behandling har virket. Endelig kunne hun få den opløftende melding af lægerne: Du er i bedring. Og det glæder den nye veninde.

- Jeg er så glad, at jeg faktisk græd. Det er al lidelsen og smerten værd. Det virker som i går, at vi mødtes, og her er vi seks måneder senere, hvor vi begge er i bedring og i remission, skrev Samantha Tozer på de sociale medier ifølge Daily Mail, hvor hun ikke lod omverden være i tvivl om, hvor stort hun sætter pris på sin nye veninde.

- Jeg er så glad for, at jeg har mødt dig, og at vi har delt denne smerte sammen.

Samantha Tozer blev så glad, at hun græd, da hun hørte om venindens fremgang. Foto: SWNS

Ny viden: Så godt virker p-piller mod kræft
Ny viden: Så godt virker p-piller mod kræft

Og Cathrine Boughton er enig med veninden.

- At have kræft kan være en meget ensom oplevelse - særligt i vores alder. Men vi har haft mulighed for at dele alting med hinanden, og vi kan virkelig relatere til hinanden. Når du ikke har gennemgået det, ved du ikke, hvordan det føles.

Inden Cathrine Boughton fik diagnosen - dagen inden sin 21 års fødselsdag - anede de ikke, hvem hinanden var. Men da de begge søgte andre unge med den sjældne sygdom, viste det sig, at de to jævnaldrende piger boede blot 25 kilometer fra hinanden.

Cathrine følte sig ensom, før hun blev kontaktet af pigen, der skulle blive den nye bedste veninde.

- Sam og jeg var begge heldige at finde nogen på samme alder, som gennemgik samme sygdomsforløb og boede tæt på.

Blandt andet kunne Cathrine give Samantha det gode råd, at hun skulle barbere alt håret af med det samme, da hun ellers ville blive frustreret, hver gang der røg en tot af.

Og venskabet har ikke kun været en succes for pigerne selv. Deres kærester er nemlig også gået hen og er blevet bedste venner.

LÆS OGSÅ: Afgørelse: Drenge skal ikke have gratis HPV-vaccine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx