Af Lars Dinesen - 02/09-15 11:33; Opdateret: 02/09-15 12:23

4300 flygtninge ankommer til Athen onsdag4300 flygtninge ankommer til Athen onsdag

Grækenlands regering har indkaldt til krisemøde om migrationskrise, mens flygtningestrømmen tager til.

storybild

Her ses 1800 migranter, der tirsdag ankommer med færgen fra Lesbos. (Billede: Polfoto/AP/Thanassis Stavrakis)

Den græske regering samles onsdag til krisemøde om flygtningekrisen, samtidig med at yderligere 4300 migranter ankommer til Athen - heraf langt de fleste syrere på flugt fra krigen i deres land.

To skibe bragte flygtningene til Athens havn i Piræus tidligt onsdag efter at have hentet dem på øen Lesbos - en af adskillige græske øer, der kæmper med den store strøm af migranter og flygtninge, der kommer til landet fra Tyrkiet i usikre fartøjer.

Over 1800 kom til det græske fastland tirsdag aften, mens yderligere 2500 ankom ved daggry onsdag, siger havnemyndighederne i Piræus.

Venstre støtter europæiske modtagelejre til flygtninge
Venstre støtter europæiske modtagelejre til flygtninge

Ungarn vil registrere alle migranter
Ungarn vil registrere alle migranter

Over 160.000 mennesker er ankommet til Grækenland i år. Mange af dem anser dog kun landet for at være et første stop og en indgangsport til EU.

Migranter og flygtninge, der har krydset havet mellem Tyrkiet og Grækenland, betaler ofte omkring 1000 dollar (over 6600 kroner) til menneskesmuglere for den risikable overfart. Overfarterne skal ske, når havet er roligt.

Den græske regering, som netop har accepteret en tredje økonomisk hjælpepakke, der indebærer store nedskæringer, har gentagne gange gange advaret om, at landet ikke er i stand til at klare flygtningestrømmen.

Athen opfordrer til koordinerede europæiske aktioner.

Repræsentanter for den græske regering mødes torsdag i Athen med EU-Kommissionens første-næstformand, Frans Timmermans, og Dimitris Avramopoulo, migrationskommissær, som er på en rundtur til områder, som er særligt ramt af migrations- og flygtningekrisen.

Onsdag og torsdag har EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker sammenkaldt sine 27 EU-kommissærer til et seminar, der indleder det nye politiske arbejdsår. På dagsordenen står først og fremmest det store spørgsmål om migrationskrisen.

Rekordmange flygtninge: Bayern beder om hjælp
Rekordmange flygtninge: Bayern beder om hjælp

Italien dømt for brud på migranters menneskerettigheder
Italien dømt for brud på migranters menneskerettigheder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx