14/11-15 10:47

Merkel: Paris-angreb var rettet mod os alleMerkel: Paris-angreb var rettet mod os alle

Massedrabene i den franske hovedstad var et angreb på vores universelle værdier, fastslår USA's præsident.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

- Folk i Paris gennemlever et mareridt af vold, terror og frygt.

Sådan lyder den første reaktion fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, til aftenens og nattens blodige attentater i den franske hovedstad.

Hun siger, at Tyskland står klar til at sammen med Frankrig af jage og opspore de skyldige, og at hendes land står klar til at forsvare europæiske værdier.

Ifølge de seneste meldinger er mindst 127 dræbt, da jihadister fredag aften angreb seks steder i Paris. Snesevis er livsfarligt såret.

Rockfans flygtede over lig: De skød os som fugle
Rockfans flygtede over lig: De skød os som fugle
Dramatisk video: Mand ramt af skud ved restaurant
Dramatisk video: Mand ramt af skud ved restaurant

Stærke billeder deles igen: Vi er ikke bange
Stærke billeder deles igen: Vi er ikke bange

- Dette angreb på vores frihed er ikke bare rettet mod Paris. Det er rettet mod os alle, siger Merkel.

USA's præsident, Barack Obama, mindede også om, at USA deler værdier med Frankrig og Europa.

- Det er et angreb ikke bare på Frankrig. Men dette er et angreb på hele menneskeheden og de universelle værdier, som vi deler, sagde han sent fredag aften.

Bonnichsen: Efterretningstjenester famler i mørke
Bonnichsen: Efterretningstjenester famler i mørke

/ritzau/Reuter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx