Af - 03/08-15 10:07

Her er svenskernes 'nye' ord for vaginaHer er svenskernes 'nye' ord for vagina

– Ordet har fuldstændig overtaget Sverige over de sidste 10 år, men få vidste, det var en opfindelsen på baggrund af ligestilling.

Først kom 'klittra'. Svenskerne opfandt i vinter et ord for kvindelig masturbation, der efter en positiv offentlig afstemning også blev godtaget af en seksualundervisnings-institution.

Her er det nye ord for når kvinder onanerer
Her er det nye ord for når kvinder onanerer

Og nu er det altså selve kønsdelene, der er fokus på. Efter at have manglet bedre ord end de svulstige 'fitta' og 'muff' og det meget officielle 'vagina' er svenskerne blevet glade for 'snippa'. Og efter sidste års svenske, virale sexundervisningssucces 'snoppen och snippan' (se ovenfor), har en Malmö-baseret journalist, Richard Orange, gravet lidt i oprindelsen af det nye, populære begreb.

137.000 har stemt: Her er verdens smukkeste vagina
137.000 har stemt: Her er verdens smukkeste vagina

Og alle veje fører eftersigende til Anna Kosztovics, skriver The Guardian. Anna, en svensk socialarbejder, fortæller:

- Det kom fra et ligestillingsperspektiv. Drenge har et ord for det, men piger har ikke, og det gjorde mig sur. En ven fortalte mig, at hun kendte en der brugte ordet 'snippa', så jeg testede ordet af foran spejlet.

TV: Dansende kønsorganer forarger svenskerne
TV: Dansende kønsorganer forarger svenskerne

Og i år 2000, begyndte hun at reklamere for begrebet, hvor hun besøgte 50 af Malmös 200 børnehaver, og derefter stak det helt af.

For et par år siden valgte et dommerpanel for Tidens Kvinder udtrykket 'gina' som nyt begreb. Men bør vi få et nyt et i Danmark?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx