Af 20minuten - 09/12-15 12:59; Opdateret: 09/12-15 14:15

Brandvæsen skulle fræse penisringe opBrandvæsen skulle fræse penisringe op

Salget af penisringe eksploderer for tiden og det er specielt unge, der køber sexlegetøjet. Men eksperterne advarer, at forkert anvendelse kan være farligt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Lunde Claus)

Hele to gange i løbet af 24 timer måtte brandvæsnet rykke ud til hospitalet i Osnabrück i Tyskland. På hospitalet var deres opgave at fjerne en alt for stram penisring fra et opsvulmet lem med en vinkelsliber på to forskellige patienter.

”Brugen af penisringe, som er lavet af metal, kan være farligt”, siger Dina, som er sælger af erotisk legetøj i Schweiz. Penisringen er blevet en trend blandt unge.

”De køber den, fordi de gerne vil prøve sexlegetøj.”

Silikoneringe er mindre farlige

Man bruger ringen af æstetiske grunde. Penissen virker fyldigere og blodårerne bliver tydeligere. Derudover kan man have længere samleje, fordi penissen ikke bliver slap lige så hurtig. Derfor er det et meget populært legetøj, som specielt mange par køber, siger Dina.

Hun mener ikke, at noget sexlegetøj er farligt, hvis man bruger det med omtanke.

Men hvis man er førstegangsbruger af en penisring, foreslår hun dog, at man bruger en, der er lavet af silikone.

”Den kan man altid fjerne, fordi den er elastisk.”

Penisringe af metal er definitivt kun noget for mænd, der har forstand på dem og prøvet dem før. ”Du skal vide, hvor stor din penis er.” Hvis man ikke ved det, kan man tage en snor og måle omkredsen af sit erigerede lem på det ønskede sted, så man ikke køber en for stram ring.

TV: Sexlegetøj - Her er tre af de nye hit til kvinder
TV: Sexlegetøj - Her er tre af de nye hit til kvinder

Ellers er der risiko for en blodansamling, hvorefter man ikke kan fjerne ringen igen.

”Der er allerede en kunde, der har fortalt mig, at han blev nød til at bruge en ispose, fordi han kunne mærke, at der var noget galt”, siger Dina.

Det sker også i Schweiz, at man skal fjerne fastklemte penisringe på hospitalet. Fordi hospitalerne ikke fører statistik, er det svært at få fat i præcise tal, hvor mange tilfælde der rent faktisk har været. Men på universitetshospitalet i Basel kan man mindst huske ét tilfælde i 2015.

Vibratorer forsvinder i endetarmen

I disse tilfælde behøver man dog ikke at tilkalde brandvæsenet.

”Disse genstande fjerner man med en specialtang”, siger talsmand for universitetshospitalet, Martin Jordan. I sammenligning med det utal af akuttilfælde, der bliver behandlet i schweiziske hospitaler, er akuttilfælde, der indebærer sexlegetøj, meget sjældne.

Universitetshospitalet i Basel og hospitalet i Bern melder begge, at de har omkring fem tilfælde per år. Universitetshospitalet i Zürich har ingen tal på sådanne tilfælde.

Ifølge Bern hospitalets akutchef, Aristomenis Exadaktylos, er de fleste tilfælde vibratorer, som i stedet for at indføres i vagina, skal indføres i anus.

”Og så ’forsvinder’ de i endetarmen.” Han råder, at man i disse tilfælde søger læge hurtigst mulig.

”Det har man også akutlæger til.”

Hvis man prøver at fjerne genstanden på egen hånd, kan man skade sig selv. I værste fald skal man opereres.

Ifølge hospitalerne bliver der også fundet andre genstande i endetarmen. Man har også skulle fjerne en squash og et stearinlys. Lægerne fraråder derfor, at man eksperimenterer.

LÆS OGSÅ: TV: Sexlegetøj - Her er årets top tre til parrene

LÆS OGSÅ: TV: Sexlegetøj - Her er årets top tre til mænd

LÆS OGSÅ: 137.000 har stemt: Her er verdens smukkeste vagina

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx