Af - 10/05-15 20:56; Opdateret: 11/05-15 19:26

Svensk politi med kreativ GUIDE: Sådan klager du over dit narkoSvensk politi med kreativ GUIDE: Sådan klager du over dit narko

En mand kom ind på politistationen for at klage over dårlig narkotika. Det har svensk politi udnyttet til et viralt opslag på Facebook.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Har du nogensinde været utilfreds med dine indkøb af narkotika? Har du nogensinde betalt for 'Crazy Casablanca', men i stedet fået 'Gösta's Gødning'? Så bare tag det roligt.'

Sådan skriver en svensk politikreds i et Facebook-opslag, der er gået viralt i vores naboland. Det er den, fordi politiet er i deres humoristiske hjørne og opfordrer borgere, der har haft problemer med deres narkohandel, til at kontakte dem.

Det hele startede med, at der lørdag kom en lettere omtåget mand ind på en politistation hos Politiet i Växjö og Alvesta, der hører hjemme i Småland i det sydlige Sverige.

'En patrulje blev sendt til receptionen for at tjekke fyren, men der var han forsvundet, inden de ankom. De fik så at vide, at han var utilfreds med det narko, han havde købt, og det ville han anmelde til politiet, men han fortrød i sidste øjeblik,' lyder det i Facebook-opdateringen.

TV: SÅDAN bestiller man mad på McDonald's
TV: SÅDAN bestiller man mad på McDonald's

Det gav åbenbart politiet en sjov ide, og derfor skrev de altså på det sociale medie, at der ikke er grund til bekymring, hvis man er blevet snydt i en narkohandel. Det har de nemlig en løsning på.

'Ring til politiets narko-klage-hotline på 11414 og fortæl os om det. Vi kan tage resten af dit produkt og endda undersøge dit urin for at kontrollere styrken og kvaliteten,' skriver Scott, der står som afsender af beskeden.

'Lad ikke din forhandler sidde hjemme og tælle dine penge og grine ad dig, fordi han/hun mener, at du er en idiot. Du er klogere end det. Kom til politiet, så kan vi hjælpe dig i stedet,' runder de deres humoristiske opslag af med.

Det er i skrivende stund blevet til mere end 28.000 'synes godt om' og over 4.400 delinger, siden "guiden" blev lagt op lørdag aften ved halv syv-tiden. Du kan læse den svenske version her:

Idag kom en kille till polisstation för att anmäla någonting och enligt uppgiften var han lite stökig. En patrull...

Posted by Polisen i Växjö/Alvesta on Saturday, May 9, 2015

TV: Ups! Disse dj's har vist ikke heeelt styr på sagerne
TV: Ups! Disse dj's har vist ikke heeelt styr på sagerne

Manden bag det populære opslag er Scott Goodwin, der før har fået opmærksomhed for sine evner kommunikere politiets buskaber ud til borgerne via Facebook. Han er faktisk kendt i hele Sverige netop for sine evner på det sociale medie.

Ifølge SVT gav det mange positive kommentarer, da han skrev om en fuld 16-årig, der råbte grimt af politiet, og lidt i samme boldgade har han også eftersøgt "alkoholbusken", som er der, hvor alle de mindreårige åbenbart skaffer deres alkohol fra.

En gang i mellem er det også forældrene, der får en opsang, blandt andet når de fulde unge så skal hentes hos politiet. Siden Scott Goodwin skrev om det i 2012 er der tigget over 32.000 'synes godt om' ind på det opslag.

Fælles for hans Facebook-opdateringer er, at de bruger humor som middel til at nå ud til så mange som muligt. Men indtil videre er hans seneste opslag ikke nået ud til nogle, der er så utilfredse med deres køb af narko, at de har henvendt sig på politistationen.

Nyt tricktyveri: Bedsteforældre ribbet af falsk barnebarn
Nyt tricktyveri: Bedsteforældre ribbet af falsk barnebarn

Her er det til forældrene, der ikke er hurtige nok til at hente deres fulde børn:

På förekommen anledning skriver jag följande som är riktat till föräldrar med barn i tonåren.Trots att dina barn inte ...

Posted by Polisen i Växjö/Alvesta on Sunday, September 9, 2012

Her er det en opfordring til at snakke pænt:

Ett litet tips till ungdomar. Om du är 16 år gammal, berusad och håller i en petflaska full med sprit är det inte sä...

Posted by Polisen i Växjö/Alvesta on Saturday, August 4, 2012

Barejer sigtet for drab: Mand dør efter at have drukket 56 shots
Barejer sigtet for drab: Mand dør efter at have drukket 56 shots

Og det her var politiets opslag, da Scott Goodwin fyldte år:

En viss facebookpolis fyller år idag och det är inget aprilskämt. Visst är han värd några grattis? //Kommunikationsenheten

Posted by Polisen i Växjö/Alvesta on Monday, April 1, 2013

LÆS OGSÅ: Godt nyt for alle mænd: Drop fitness: Kvinder vil have en dad-bod

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx