Af - 13/08-15 09:30; Opdateret: 13/08-15 10:15

Vilde billeder: Miljøkatastrofe ødelægger drikkevandVilde billeder: Miljøkatastrofe ødelægger drikkevand

I den amerikanske delstat Colorado har en gigantisk miljøforurening fra en forladt guldmine farvet Animas-floden orange og fyldt flodvandet med tungmetaller og syre.

Bildstrecke im Grossformat »

USA’s miljøstyrelse var i gang med at sikre et bassin med farligt spildevand der løb ud fra guldminen, Gold King Mine, men dæmningen kollapsede ved en fejl. Derfor er store dele af Animas-floden i Colorado nu farvet orange.

Vandet indeholder zink, kobber, jern, arsen og bly. I takt med at kemikalierne flyder ned ad floden, må de nærliggende samfund lukke deres drikkevandsboringer.

Derfor er der nu erklæret undtagelsestilstand i to amter i delstaten Colorado, og ingen ved endnu, hvad konsekvenserne bliver for miljøet.

Navajo-indianernes store reservat bliver snart ramt af det vandet, og her vil ledelsen lægge sag an mod myndighederne, der var skyld i udslippet.

I farezonen: Isbjørne risikerer at brække deres penis
I farezonen: Isbjørne risikerer at brække deres penis

Vandløbet i nærheden af guldminen er i forvejen så forurenet, at der næsten ikke er noget dyreliv, og længere nede af strømmen er fiskene i fare for at dø, fordi spildevandet indeholder jernoxid, der kan sætte sig i fiskenes gæller, så de bliver kvalt.GALLERI: Sådan har vi mennesker ødelagt Jorden
GALLERI: Sådan har vi mennesker ødelagt Jorden

Ny forskning: Gletsjere smelter hurtigere end nogensinde
Ny forskning: Gletsjere smelter hurtigere end nogensinde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx