Af PETER ØLHOLM HANSSON - 29/04-17 08:36; Opdateret: 29/04-17 08:55

Michelle Obama stod frem for første gang siden valget: Fortalte sandheden om vildt rygteMichelle Obama stod frem for første gang siden valget: Fortalte sandheden om vildt rygte

Der er et bestemt rygte, der ikke vil slippe taget i USAs tidligere førstedame.

Bildstrecke im Grossformat »
Obama laver 'mic-drop' til korrespondenternes middag i Det Hvide Hus. "Obama out" blev hans to sidste ord i talen. - Det er bestemt rigtigt, at den daværende basketballspiller Shquille O'Neal er en stor fyr. Men jeg må indrømme, at jeg brugte en linse med vidvinkel for at fremhæve hans størrelse, sagde Pete Souza. Præsidenten for 3D-modelleret sit ansigt til en buste. Michelle Obama får sig en krammer. Den humoristiske præsident driller sin kollega med et par ekstra kilo på vægten. Præsidenten løfter Ella Rhodes i elefantkostume, datter af den stedfortrædende nationale sikkerhedsrådgiver Ben Rhodes, til et Halloween-arrangement i Det Hvide Hus. Obama med alvorligt ansigtsudtryk sidder i Situation Room, blandt andre akkompagneret af Hillary Clinton. Obama nyder at fejre nytår i hans hjemlige stat Hawaii. Her er han fanget i bølgen blå på sin årlige juleferie med venner og familie. Barack er en sand gentleman. Her følger han pænt sin dame ned af trapperne. Obama i fuld fokus, mens komikeren Jerry Seinfeld banker på vinduet ind til Oval Office. Præsidenten vinker til folket, og den geniale Hvide Hus-fotograf fanger en regnbue i baggrunden. Obama har været fortaler for LGBTQ-rettigheder, der har regnbuefarverne som symbol. Præsidenten får sig et intimt moment med sin kone i elevatoren. Obama løber om kap med en sød lille vovse. Får sig et æble i et supermarked. Under sin deltagelse i Late Night with Jimmy Fallon bliver præsidenten briefet, og får sig et godt grin med blandt andre komikeren Jimmy Fallon. Salute. Præsidenten taler i øsende regnvejr. Oprindeligt skulle Barack lave interview indenfor, men da folk havde ventet i timevis i regnen, besluttede han, at tale så folk kunne komme hjem til tørre. Præsidenten synger 'Sweet Home Chicago under en koncert i Det Hvide Hus. Obama kaster med en amerikansk fodbold. Han er desuden stor basketball-fan. Her giver Barack Obama den 4-årige superhelteudklædte Luca Martinez en fistbump. Han er god med børn. En dejlig dans med Michelle. En ung knøs får lov at røre ved Obamas tætte og halvgrå hårpragt. The man in the mirror. Selfie med to små søde knægte i The Oval Office. Her ses han foran Cristo Redentor i Rio de Janeiro i Brasilien. Med folket i ryggen. Barack får sig en god slice pizza med ekstra ost. Skuer udover verden fra Air Force One. Michelle og Barack holder diskret i hånd. "I see ya, girl!" Alvorlige samtaler i Situation Room. To søde babyer i favnen. Obama retter lige på kraven inden showtime. En lille gut faceplanter i sofaen mens Barack konverserer. Rengøringsmanden får en 'knuckle'. Det er ikke altid lige sjovt. Her er Obama en stresset mand. Præsidenten ser Men In Black 3 i 3D. Barack kigger ind af vinduet til fire børn.

I galleriet øverst: En række af de bedste billeder fra Barack Obamas tid som præsident.

For første gang, siden Donald Trump indtog Det Ovale Kontor, talte Michelle Obama til en offentlig forsamling.

Det skete fra scenen under et live-interview ved et arkitektur-konvent i byen Orlando i Florida, skriver britiske BBC.

På trods af, at der altså stod arkitektur på dagsordenen, faldt talen dog ikke overraskende på politik. For siden Michelle og Barack Obama afleverede nøglerne til Det Hvide Hus, har rygterne svirret om fru Obama.

Hendes fremtrædende rolle i valgkampen mellem Trump og Clinton gav nemlig sidste år næring til vedvarende rygter om, at hun i fremtiden vil stille op som præsident i USA.

Taler for første gang siden Trump: Her er Obamas nye job
Taler for første gang siden Trump: Her er Obamas nye job

Michelle Obama måtte derfor adressere spekulationerne igen. Og hun forklarede ifølge BBC forsamlingen, at der er en ganske særlig årsag til, at hun ikke går ind i amerikansk politik på topniveau. Politik er nemlig en benhård metier, og det vil i så fald gå ud over dem, hun holder allermest af:

»Det er hårdt for familien. Jeg vil ikke byde mine børn at gøre det igen, for når du stiller op til højere poster, er det ikke bare dig. Det er hele din familie,« sagde 53-årige Michelle Obama ifølge BBC.

Det er ikke første gang, at Michelle Obama har nedtonet sine politiske ambitioner. Men det er første gang, at hun gør det, efter Donald Trump er blevet præsident.

Måtte holde gråden tilbage

Under den 45 minutter lange seance ved arkitektur-konventet nævnte Michelle Obama ifølge BBC ikke Donald Trump ved navn én eneste gang. Hun kom dog kortvarigt ind på emnet Trump, men da benævnte fru Obama Trump som 'den nye præsident', noterede BBC sig.

Bryder med traditionen: Her er Obama-familiens nye liv
Bryder med traditionen: Her er Obama-familiens nye liv

I anledning af, at Donald Trump lørdag runder de første 100 dage som præsident, blev Michelle Obama spurgt til, hvordan de første 100 dage uden for Det Hvide Hus er gået for familien Obama. Dertil svarede Michelle Obama 'så langt så godt' om perioden, der blandt andet har inkluderet en luksusferie på Tahiti.

Samtidig nævnte Michelle Obama, at familiens to hunde har haft svært ved at vænne sig til dørklokken i familiens nye residens - et lejet 762 kvadratmeter kæmpehus på Belmont Road i Washington. Lyden af klokken er nemlig markant anderledes end i Det Hvide Hus, sagde Michelle Obama ifølge BBC.

Michelle Obama valgte også at indrømme, at hun måtte kæmpe med tårerne, da hun og Barack Obama skulle flytte fra Det Hvide Hus efter to præsidentperioder. Men hun holdt gråden tilbage af frygt for, at folk skulle tro, hun græd, fordi Donald Trump skulle overtage roret.

Den næste tid kommer Obama-parret i øvrigt til at bruge på at skrive deres respektive selvbiografier. Den samlede bogkontrakt for de to memoirer har en værdi af 40 millioner dollars.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx