Af - 24/08-14 17:03; Opdateret: 24/08-14 18:19

Politiets selvmordsforklaring om død sort mand vakler: Var det dem der skød?Politiets selvmordsforklaring om død sort mand vakler: Var det dem der skød?

En selvmordssag om en 22-årig sort amerikaner har taget en mystisk drejning. Obduktionsrapporten slår nemlig dybe revner i politiets forklaring, og pilen peger nu på, at de kan have været medvirkende til den unge mands død. Familien er i dyb sorg.

storybild

En 22-årig sort amerikaner døde på bagsædet af en politibil i marts måned. Politiet sagde, det var selvmord, men obduktionsrapporten slår dybe revner i deres forklaring. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

- Min søn skød ikke sig selv. Jeg troede aldrig på det. Jeg vil ikke tro på det.

Sådan lyder opråbet fra Victor White senior. Den chokerede far til afdøde Victor White, som i marts måned døde på bagsædet af en politibil i byen i Iberia i den amerikanske stat Louisiana.

Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand
Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand

Farens kommentar til det amerikanske nyhedsmedie klfy.com kommer som følge af offentliggørelsen af sønnens obduktionsrapport, der viser noget helt andet end det, som hidtil har været politiets forklaring af dødsårsagen.

Ifølge ordensmagten var der tale om et soleklart selvmord, da den unge sorte mand omkom en martsaften i år. I politiets rapport står der, at Victor White nægtede at komme ud fra bagsædet af den politibil, som havde anholdt ham i forbindelse med en narkosag.

Da politiet forsøgte at tvinge den unge mand ud, greb han angiveligt efter en pistol, som han havde gemt i sin lomme og affyrede den mod sin egen ryg. Victor White døde på stedet.

Guvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson
Guvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson

Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel
Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel

Pårørende til Victor White har siden den skæbnesvangre aften sået tvivl om ordensmagtens forklaring. For, hvordan kunne en mand, som havde begge hænder fastlåst med håndjern på ryggen komme ned i sin lomme til en pistol, som politiet i øvrigt ikke havde opdaget og affyre den, uden at nogen brød ind?

Politiet har stået fast på sin forklaring, og de pårørende har været efterladt i det uvisse.

Lige ind til nu.

Offentliggørelsen af obduktionsrapporten slår nemlig dybe revner i politiets forklaring. Rapporten viser, at kuglen, som dræbte Victor White, ikke gik ind fra ryggen, men i stedet kom ind fra brystet. Og hvordan kan det lade sig gøre, når hans hænder var låst fast på ryggen spørger Whites efterladte?

- Min umiddelbare idé om, at der var noget besynderligt i denne her sag var korrekt. Der er gået noget galt, siger White senior.

Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson
Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson

Politiet ønsker ikke kommentere sagen, da den stadig er under efterforskning. Noget, der frustrerer den efterladte familie yderligere, som bare gerne vil have svar på, hvad der skete med deres søn.

- Vi er en familie, der stadig er i sorg. Jeg er sur over, at det tog så lang tid med den obduktionsrapport. Og jeg er sur og frustreret over, at det stadigvæk ikke er overstået, siger faren.

Sagen om Victor White kommer oveni i urolighederne mellem en stor gruppe sorte borgere og politiet i den amerikanske by Ferguson.

Uroligheder, som er eskaleret, efter politiet skød og dræbte en ubevæbnet sort teenager. Tirsdag i sidste uge mistede endnu en person livet under demonstrationerne som følge af politiskud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx