Af Ritzau - 26/10-16 08:25; Opdateret: 26/10-16 09:53

Tyrkisk-støttede oprørere dræbt ved luftangreb i SyrienTyrkisk-støttede oprørere dræbt ved luftangreb i Syrien

Syrisk helikopter kastede tøndebomber mod oprørere i det nordlige Syrien, siger Tyrkiet.

storybild

Et medlem af de tyrkiske specialstyrker står vagt ved en flygtningelejr i det sydlige Tyrkiet. For to måneder siden gik tyrkiske styrker over grænsen til Syrien for dels at kæmpe Islamisk Stat, og dels at begrænse militante kurderes fremmarch i regionen. (Billede: Scanpix/Ozan Kose)

Det tyrkiske militær oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to tyrkisk-støttede oprørere er blevet dræbt ved et syrisk luftangreb, samt at fem tyrkisk-støttede oprørere er blevet såret. Luftangrebet blev udført af en helikopter, som menes at være fra Syriens luftvåben.

Ifølge de tyrkiske oplysninger nedkastede helikopteren tøndebomber over de tyrkisk-støttede oprørere i det nordlige Syrien.

Overkommandoen for de syriske regeringsstyrker advarer samtidig Tyrkiet om, at enhver fremrykning af tyrkiske styrker mod syriske enheder nord og øst for Aleppo vil blive mødt med magt. Advarslen er udsendt i skriftlig erklæring, skriver Reuters.

Syriens militær sagde i sidste uge, at det ville skyde ethvert tyrkisk fly i syrisk luftrum ned i en reaktion på luftangreb udført af Tyrkiet i det nordlige Syrien.

Angrebet er tilsyneladende den første direkte konfrontation mellem Syrien og Tyrkiet, siden Tyrkiets hær i august gik ind over den syriske grænse for at bekæmpe Islamisk Stat og holde kurdiske militser på afstand af grænseområdet.

- En helikopter, "som vi vurderer var fra regimets styrker", bombede oprørerne i en landsby nær Akhtarin - en by fem kilometer sydøst for Dabiq, oplyser det tyrkiske militær i en erklæring.

Dabiq er en tidligere bastion for Islamisk Stat, men den blev indtaget af de tyrkisk-støttede oprørere i denne måned.

Det syriske militær sagde i sidste uge, at det tyrkiske militærs tilstedeværelse i Syrien var "en farlig eskalering og et groft brud på landets suverænitet". Det advarede om, at tyrkiske fly i syrisk luftrum vil blive skudt ned.

Oprørsgrupper, som støttes af Tyrkiet, har kæmpet mod Islamisk Stat i regionen, som led i en operation, der har fået navnet "Eufrat-skjoldet".

Den blev indledt for to måneder siden og har især fokus på militante kurdere i Syrien i forbindelse med Tyrkiets kamp mod kurdiske oprørere inden for landets egne grænser og i Syrien og i Irak.

De tyrkiske ledere siger, at YPG-militsen i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, er en forlængelse af det militante Kurdistans Arbejderparti, PKK, i Tyrkiet.

Tyrkiet støtter turkmenske og arabiske oprørsgrupper, der bekæmper Islamisk Stat.

Blandt andet får den løst sammensatte styrke De Syriske Turkmenske Brigader massiv støtte fra tyrkerne. Denne gruppe repræsenterer en bred vifte af ideologier fra islamisme til sekulær tyrkisk nationalisme.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx