Af Ritzau - 04/11-16 22:34

Aleppo gør klar til at høre flyene igenAleppo gør klar til at høre flyene igen

Efter en pause i luftangrebene forventer syrerne i Aleppo, at bombardementerne genoptages efter frist fredag.

storybild

Et foto taget fra den oprørskontrollerede del af Aleppo fredag viser markedet Souq al-Hal i den regeringskontrollerede del. (Billede: Scanpix/Karam Al-masri)

Hverken oprørere eller civile i Syriens største by, Aleppo, viste fredag tegn på at forlade den belejrede østlige del af byen.

Rusland har ellers varslet, at bombardementerne af byen vil blive genoptaget fredag aften efter 17 dages pause.

Som andre gange, hvor der har været pause i kampene, har den syriske regering sendt ambulancer til området for at hjælpe folk ud af den belejrede zone, men der er fortsat ikke tegn på, at nogen vil ud derfra.

Indbyggere i byen, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, virker opgivende over for udsigten til, at luftangrebene vil blive genoptaget, når pausen i bombardementerne udløber fredag.

- Der kan intet gøres. Ingen kan stoppe flyene, siger Bebars Mishal, som arbejder for redningstjenesten De Hvide Hjelme i det østlige Aleppo.

Han tilføjer, at hverken redningsarbejdere eller andre, der graver de dræbte og sårede ud af ruinerne, kan forberede sig på, at luftangrebene formentlig kommer tilbage.

- Det eneste vi kan gøre, er at tage vores forholdsregler og være parat 24 timer i døgnet.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at der ved 20.30-tiden stadig ikke var tegn på, at luftangrebene var genoptaget i de centrale dele af byen.

Oprørsstyrkernes egne angreb mod den regeringskontrollerede vestlige del af byen har dræbt snesevis af mennesker i de seneste uger, hvor der har været en pause i luftangrebene.

Oprørsgrupper har gennemført en række modangreb i et forsøg på at bryde regimets belejring af de oprørskontrollerede områder.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx