Af Lars Dinesen - 12/09-15 21:49

Titusinder gik på gaden for solidaritet i EU's storbyerTitusinder gik på gaden for solidaritet i EU's storbyer

Ungarns premierminister siger, at flygtninge kommer fra lejre i Syriens nabolande og ikke er på flugt.

storybild

Her demonstrerer man lørdag i Portugal under parolen 'Velkommen til Flygtninge' (Billede: Polfoto/AP/Armando Franca)

Titusindvis af europæere demonstrerede lørdag for solidaritet med det store antal flygtninge, som er kommet til kontinentet, mens Ungarns premierminister sagde, at mange politiske ledere lever i "en drømmeverden" i forhold til de farer, som er knyttet til flygtningestrømmen.

I London var mange tusinde på gaden, ligesom der blev gennemført aktioner og marcher i Tyskland, Spanien, Frankrig og flere andre steder, hvor deltagerne gik under slogans som "Åbn Grænserne" og "Til Alle Flygtninge: I skal vide, I er velkomne".

- Det er på tide at tage til orde mod de dræbende grænser, som er blevet oprettet i vor navn. Folk over hele Europa organiserer modstand og udviser solidaritet i både provinser og hovedstæder, skriver organisatorer i initiativet "#EuropeSaysWelcome" på de sociale medier.

Politiet stopper med at offentliggøre flygtningetal
Politiet stopper med at offentliggøre flygtningetal

Ved demonstrationen i London gik en dreng udklædt som bjørnen Paddington med et banner med ordene: "Paddington Bjørnen var Flygtning".

Tyskland har under forbundskansler Angela Merkels konservative regering taget imod langt de fleste - omkring 450.000.

Det kom lørdag til gadekampe mellem politi og demonstranter i Hamburg, hvor al togtrafik blev indstillet, da urolighederne spredte sig til byens centrale banegård.

TV: Her byder 40.000 danskere flygtningene velkommen
TV: Her byder 40.000 danskere flygtningene velkommen

Danmark sender tæpper til flygtninge i Ungarn
Danmark sender tæpper til flygtninge i Ungarn

Ifølge instituttet Infratest, der har foretaget en måling for tv-stationen ARD, er 61 procent af tyskerne ikke bekymret over det stigende antal flygtninge og migranter. 38 procent siger, at de er bekymret.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger, at EU's ledere "ikke har nogen idé om de farer og de store problemer" som knytter sig til den nye situation. Han siger også, at "der strengt taget ikke er tale om flygtninge."

Optøjer i Hamburg - togtrafik og s-banen er suspenderet
Optøjer i Hamburg - togtrafik og s-banen er suspenderet

- Disse migranter kommer ikke til os fra krigszoner, men fra lejre i Syriens nabolande - fra Libanon, Jordan og Tyrkiet. Så de er ikke på flugt fra fare og behøver ikke frygte for deres liv, siger han til den tyske tabloidavis Bild

LÆS OGSÅ: Universitet vil give studiepladser til flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx