Af - 27/03-16 09:36; Opdateret: 27/03-16 10:08

Forbrug af cannabis koblet sammen med problemer senere i livetForbrug af cannabis koblet sammen med problemer senere i livet

Et livslangt forbrug af bløde stoffer som pot, hash eller skunk er i et nyt studie koblet sammen med et midaldrende liv med problemer.

Bildstrecke im Grossformat »

Lavere socioøkonomisk klasse og flere personlige problemer i slut 30’erne. Det er, hvad forskere i nyt studie konkluderer kan være nogle af risiciene ved en barndom og ungdom med højt forbrug af for eksempel pot og hash.

Det skriver Popular Science.

LÆS OGSÅ: Alternativet vil lade staten sælge hash

Forskerne har i deres studie fulgt 1.000 testpersoner fra fødsel til de var 38 år.

11 gange i løbet af de 38 år har personerne skulle svare på spørgsmål om deres forbrug af stoffer, mobilitet i sociale klasser og deres økonomiske og sociale problemer.

- Vores studie viser, at folk, der har et fast forbrug af cannabis, oplever at falde i sociale klasser og har flere økonomiske problemer end folk, der ikke har et så fast forbrug af cannabis, siger Magdalena Cerdá, epidemiolog ved University of California, ifølge Popular Science i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hash-debatten kører igen: - 'Det tavse flertal' skal på banen

Forskerne opdagede, at da testpersonerne var 18 år, havde forbrugere og ikke-forbrugere af bløde stoffer samme IQ, motivation og impulsivitet, hvilket, ifølge forskerne, viser, at problemerne først kommer senere i livet.

LÆS OGSÅ: Skolepedel fyret for at sælge hjemmedyrket pot til elever

LÆS OGSÅ: Ny forskning afslører uheldig bivirkning ved potrygning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx