Af Maria Christine Madsen - 01/10-17 09:29

Gys! Flypassagerer fik et chok, da de kiggede ud af vinduetGys! Flypassagerer fik et chok, da de kiggede ud af vinduet

Da passagerne på et Air France-fly fra Paris til Los Angeles lørdag kiggede ud ad vinduerne, kunne de se et skræmmende syn: En af flyets motorer var tilsyneladende eksploderet - midt over Atlanterhavet.

storybild

(Billede: SARAH EAMIGH)

De forskrækkede passagerer har efterfølgende forklaret, at de hørte et brag og derefter mærkede rystelser gennem flyets kabine, da A380-flyet pludselig tabte højde.

»Vi hørte et højt smæld, og flyet faldt med det samme, mens det rystede. Du kunne sagtens fornemme, at noget var anderledes, og at det ikke kun var turbulens. Pludselig begyndte besætningsmedlemmerne at gå febrilsk frem og tilbage. Folk gik i panik,« fortæller passageren Sarah Eamigh til New York Daily News.

Ifølge hende rystede flyet i 20 minutter, før det blevet stabiliseret igen.

Flyet havde været i luften i fem timer og havde lige krydset den sydlige spids af Grønland, da en af flyets fire, store motorer pludselig eksploderede. Omkring to timer senere foretog flyet en nødlanding ved Goose Bay Airport ved den nordøstlige kyst af Canada.


Til New York Times fortæller passageren John Birkhead, at han og hans hustru lige havde rejst sig op for at strække sig, da de hørte eksplosionen.

»Vi strakte os og snakkede sammen, og pludselig var der et enormt brag, og hele flyet rystede. Vi var heldige, at vi ikke blev kastet ned på gulvet,« siger han.

Sarah Eamigh fortæller, at hun lige var faldet i søvn, da hun mærkede et pludseligt sug i hendes mave, da flyet faldt.

»Selvfølgelig var vi bekymrede. Vi havde et hurtigt fald, og det fik selvfølgelig nogle til at råbe, og vi holdt alle krampagtigt fast i vores sæder,« siger hun.

Til The Telegraph fortæller passageren Pamela Adams, at det føltes som om, flyet havde ramt en Jeep i 10 kilometers højde. I begyndelsen jokede passagerne sammen, mens de forsøgte at finde ud af, hvad der var sket. Pamela forklarer, at hun til at begynde med troede, at flyet havde ramt en fugl eller lignende, men at det hurtigt stod klart, at der var sket noget langt mere dramatisk.


Til sidste fortalte piloten over højtalerne, at flyet havde mistet af en sine motorer, og at man ville foretage en nødlanding i Canada.

Flere passagerer tog efterfølgende billeder af den ødelagte motor og har delt dem på de sociale medier.

Klokken 15:42 lokal tid landede flyet i den canadiske lufthavn, og ifølge en pressemeddelelse, som Air France efterfølgende har sendt ud, håndterede piloterne og resten af besætningsmedlemmerne 'situationen perfekt'.

Der var 496 passagerer og 24 besætningsmedlemmer om bord, da det skete. Ingen kom til skade.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Jeg havde to magiske tal i min...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx