Af Mick Allerup Jensen - 12/08-17 16:01; Opdateret: 13/08-17 19:27

Fugl gik sultedøden i møde med plastikstrip om næbbet - så kom André til undsætningFugl gik sultedøden i møde med plastikstrip om næbbet - så kom André til undsætning

En 16-årig nordmand og en fingernem dyrlæge reddede en mågeunge fra den sikre sultedød, hvor ukendte gerningsmænd havde bundet fuglens næb sammen med en plastikstrip. Det skriver Bergensavisen.

storybild

Mågen havde tydelige mærker på næbbet.

- Det er forfærdeligt at mennesker kan synke så dybt, at de gør sådan noget mod uskyldige dyr.

Sådan lyder ordene fra Andrea Eickstedt, der arbejder som veterinærsygeplejerske på den norske ø Sotra ved Bergen.

Fredag eftermiddag troppede en 16-årig ung mand op på klinikken med en et år gammel mågeunge, der ikke kunne åbne næbbet, fordi nogen havde bundet det sammen med en plastikstrip.

Den unge mand var André Haga, der fortæller, at en nabo spurgte om han kunne hjælpe fuglen, der gik hvileløst rundt på gaden.

Da han fik fanget mågen, opdagede han til sin store forskrækkelse, at der sad en sort plastikstrip om dens næb.

- Jeg blev så rasende, da jeg så det. Jeg troede først, det var noget som den selv havde viklet sig ind i, men det her er helt klart noget, mennesker har gjort mod fuglen. Alle som har set mågen har været chokerede og vrede. Det er helt forfærdeligt, at nogen kan gøre sådan noget mod en fugl, siger han til Bergensavisen.

André forsøgte først at klippe strippen over med hjælp fra naboen, men det lykkedes ikke. Den sad simpelthen for stramt.

Derfor tog den unge mand mågen hen til dyreklinikken, hvor Andrea Eickstadt kunne befri den stakkels fugl.

- Den var virkelig tynd og svag. Der ville ikke være gået lang tid, så var den sultet ihjel. Jeg er virkelig glad for at André hjalp fuglen, fortæller hun til Bergensavisen, hvor hun også sjusser sig frem til, at mågen har gået rundt med strippen i op til to uger. Det har givet den synlige mærker på næbbet.

André har bagefter fået lov til at tage mågen med hjem for at passe og pleje den, så den kan komme til hægterne.

Han forklarer, at den spiste med glubsk appetit, da han gav den mad første gang.

Han fodrer den med æg og kattemad - og så har han lavet et mindre udslusningsprogram, så mågen, der p.t. logerer i et hundebur i garagen, først kommer ud i en indhegning i haven, og derefter bliver den sluppet helt fri.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx