Af - 23/01-14 13:44; Opdateret: 23/01-14 19:41

Her er bærrene der gør at du taber digHer er bærrene der gør at du taber dig

Et ny forskningsprojekt fra Lunds Universitet viser, at tyttebær kan forhindre øget vægt ved indtagelse af fedtholdig mad.

storybild

Et svensk forskningsprojekt har vist, at tyttebær kan forhindre øget vægt, på trods af fed kost. (Billede: FONNESBECH ANNE)

Tyttebær er populære i Sverige, men måske burde vi andre også til at indføre dem noget mere i vores kost. I hvert fald har svenske forskere konstateret, at tyttebær kan forhindre øget vægt selvom man har en fedtholdig kost, det skriver Daily mail.

Fra fed til fit: Denne øvelse skal du prøve
Fra fed til fit: Denne øvelse skal du prøve

Projektet blev udført på mus, hvor en gruppe fik fedtfattig kost og en større gruppe en mere fedtholdig kost. Derefter blev den store gruppe inddelt i mindre grupper, som hver især fik forskellige typer bær i deres kost.

Den gruppe som spiste tyttebær sammen med den fede kost, havde efter tre måneder ikke taget mere på, end de mus på den fedtfattige kost. Deres blodsukker og insulintal var ligeledes det samme. Derved mener man, at modellen også, til en vis, grad kan overføres til mennesker.

Nicole Richie på vanvidskur: Lever af solsikkekerner
Nicole Richie på vanvidskur: Lever af solsikkekerner

- Musenes kost udgjordes af 20 procent tyttebær, det er ikke realistisk for mennesker, men målet er nu heller ikke at få så markante resultater som hos musene men at forhindre overvægt og diabetes ved at indføre bær i sin normale kost, siger Karin Berger, forsker i diabetes ved Lunds Universitet.

Så mange danske mænd lider af spiseforstyrrelser
Så mange danske mænd lider af spiseforstyrrelser

Forskerne anbefaler ikke, at man bare uhæmmet begynder at spise overdrevet mange produkter med tyttebær, da de tit bruges i blandt andet syltetøj, og derved indeholder meget sukker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx