Af Lars Dinesen - 11/09-15 21:22

Styrtende kran dræber mindst 87 i moské i MekkaStyrtende kran dræber mindst 87 i moské i Mekka

Mindst 87 mennesker menes at have mistet livet i Mekka, da en kran styrtede ned i en kendt moské.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Khalid Mohammed)

En kran er fredag væltet ned i den kendte Masjid al-Haram-moské i Mekka i Saudi-Arabien. 87 mennesker meldes dræbt, oplyser myndighederne i landet.

Ud over de mange dræbte skal 184 personer være kommet til skade, skriver nyhedsbureauet AFP.

Fredag aften er det stadig ganske sparsomt med oplysninger om ulykken, men billeder fra sociale medier viser blodige lig, der ligger i gården ved moskéen.

Da ulykken skete, regnede det heftigt, og ifølge tv-stationen Al Arabiya var det kraftige vindstød, der fik kranen til at vælte.

En video på YouTube viser skrigende mennesker løbe forvirrede rundt i sekunderne efter et enormt brag fra den styrtede kran.

Sådan bliver verdens største hotel - 2017
Sådan bliver verdens største hotel - 2017

Ulykken sker, mens tusindvis af muslimer fra hele verden valfarter til området for at deltage i den årlige pilgrimsfærd hajj, en af de fem søjler i islam, der ventes at starte 21. september.

Masjid al-Haram-moskéen huser Kabaen - en sort terningeformet helligdom af granit fra de omkringliggende bjerge, som er et af de allerhelligste steder i islam, og som alle muslimer vender sig mod, når de beder.

De saudiarabiske myndigheder går normalt langt for at garantere sikkerheden for de mange millioner muslimer, der hvert år strømmer til Mekka på denne tid.

Kirke omdannet til moské skaber kontrovers i Venedig
Kirke omdannet til moské skaber kontrovers i Venedig

Sidste år reducerede kongedømmet eksempelvis antallet af pilgrimme, der fik adgang til moskéen, af sikkerhedsmæssige årsager.

Fredag er sædvanligvis ugens travleste i Masjid al-Haram-moskéen, da muslimer denne dag samles for at bede.

For tiden er et stort byggeprojekt undervejs for at øge moskéens område med 400.000 kvadratmeter, hvilket vil tillade 2,2 millioner mennesker at samles på samme tid.

Det ambitiøse byggeprojekt betyder, at moskéen er omgivet af kraner, og det var tilsyneladende en af dem, der fredag kollapsede.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx