Af Mads Brandsen - 02/02-18 14:47

Mand var utro gennem Tinder - det kom til at koste ham dyrtMand var utro gennem Tinder - det kom til at koste ham dyrt

Det har fået store økonomiske konsekvenser, at en 38-årig mand fra det nordlige Norge for anden gang var sin kæreste utro.

storybild

(Billede: SASCHA STEINBACH)

Da han i 2014 for første gang mødtes med en anden kvinde via Tinder, blev han efterfølgende opdaget af kæresten, der søgte råd hos sin far, der er dommer.

Hun fik sin kæreste med på at underskrive en erklæring om troskab for at hindre gentagelser, skriver det norske jura-netmedie Rett24.

'Ved utroskab (kønslig/intim omgang med andre end min kæreste) vil jeg overføre min andel af boligen... + 100.000 kroner til min kæreste. Det vil sige, at min kæreste bliver 100 procent ejer af nævnte fælles bolig og bil uden yderligere vederlag end at overtage ansvaret for respektive kærestes lån,' står der i den utraditionelle aftale.

En sen nattetime opdagede kvinden beskeder på mandens telefon, som røbede, at han igen var utro med samme kvinde som før. Med aftalen i hånden gjorde kæresten derfor krav på både bil og bolig - og det fik hun medhold i, da ankesagen kom for landsretten i Hålogaland.

Tidligere var byretten nået frem til samme resultat.

Den 38-årige mand må derfor overføre sin andel på af parrets fælles lejlighed og andelen på 100.000 kroner i en bil. I alt værdier for 1,6 millioner norske kroner (cirka 1,25 millioner danske kroner, red.).

Manden forsøgte at overbevise retten om, at aftalen ikke var gyldig, men altså uden held.

'Aftalen havde et aktværdigt formål: At forhindre fremtidig utroskab fra samboens side og på denne måde bidrage til, at samlivet kunne fortsætte,' skriver retten i dommen.

'Efter landsrettens opfattelse er troskab en grundlæggende moralsk forudsætning for et parforhold, og kan normalt ikke betragtes som en særligt tyngende forpligtelse,' står der videre. Retten bemærkede også, at manden blot kunne have afbrudt forholdet inden han indledte en ny romance. Derved ville han slippe for at skulle punge ud.

Aftaler er, fastslog retten, til for at blive overholdt - og en aftale om troskab, som parret havde indgået, var hverken i strid med Christian den femtes ærbarhedsregel fra 1682 eller den norske aftalelov.

Manden blev desuden dømt til at betale kvindens sagsomkostninger. De er løbet op i en halv million kroner for de to retssager.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx