Af - 05/04-16 18:56

23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord

Den 23-årige svensker Alexander Aspenlöv skriver i et debatindlæg, at medicinsk brug af cannabis reddede ham fra at begå selvmord, efter at han blev lam fra brystet og ned.

Bildstrecke im Grossformat »

For omkring et år siden blev 23-årige Alexander Aspenlöv lam fra brystet og ned, efter at han var involveret i en motorcykelulykke.

Ulykken efterlod den unge svensker i en dyb personlig krise, som han ikke kunne komme ud af - lige indtil han begyndte at ryge cannabis. Det skriver han i et debatindlæg på nyheter24.se.

Alexander Aspenlöv forklarer, at han gik med selvmordstanker efter ulykken, men cannabis hjalp ham til at få det bedre. Hans forhåbning er nu, at medicinsk cannabis bliver gjort lovligt.

Alternativet: Brug småøerne som hash-øer
Alternativet: Brug småøerne som hash-øer

- At blive paralyseret udelukker så meget af, hvad det vil sige at være menneske. Det dræbte håbet om nogensinde at finde kærligheden, da jeg ikke kunne forstå, hvorfor nogen skulle ville have mig, når jeg sad i rullestol. Pludselig handler dit liv bare om at trække vejret, spise og sove, skriver han og fortsætter:

- Livsglæden forsvinder. Selve livet i sig selv bliver til en handling, som man ikke kan klare at udføre.

Alexander talte med psykologer og andre, der befandt sig i en lignende situation, men de råd, folk gav ham, hjalp ham ikke. Han begyndte først at få det bedre, da han begyndte at ryge cannabis.

- Selvmordstankerne forsvandt. Mit liv var ikke længere gennemsyret af tvivl. Min indstilling til skaden og til livet i det hele taget blev forandret, forklarer han.

- Jeg stoppede med at skamme mig. Alle råd, jeg havde fået, blev pludselig lettere at tage til mig, for det er, hvad cannabis gør. Det åbner sindet for dem, der er villige til at bruge det på den rigtige måde. Men det absolut mest uventede og forbløffende er, at jeg begyndte at se min skade som en gave.

Klaus Riskær investerer i sydamerikansk hashmark
Klaus Riskær investerer i sydamerikansk hashmark

I dag har Alexander det bedre end nogensinde før. Målet er nu at informere andre om, hvilken gavnlig effekt medicinsk cannabis kan have.

- Cannabis er ikke for alle. Men dem, der ved, hvordan man skal anvende det, skal have lov, for vi fortjener retten til at bekæmpe vores egen sygdom, som det fungerer bedst for os, skriver han og tilføjer:

- Livet er i dag, for første gang i mit 23-årige liv, virkelig vidunderligt. Min målsætning er at få folk til at forstå den medicinske brug af cannabis.

I Danmark kan lægerne ikke udskrive cannabis til patienterne, men et enkelt præparat indeholder udtræk af hampplanten, mens få andre lægemidler indeholder syntetisk fremstillet cannabis.

Politikerne i Folketinget drøfter dog muligheden for udformningen af et forslag om at legalisere medicinsk cannabis under kontrollerede forhold.

Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve
Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve

DF vil gøre cannabis lovligt for syge danskere
DF vil gøre cannabis lovligt for syge danskere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx