Af - 12/04-17 10:10

Trump chokerede alle med missilangreb: Her er den overraskende sandhed bagTrump chokerede alle med missilangreb: Her er den overraskende sandhed bag

Verden måbede og Vladimir Putin blev rasende.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter længe at have set til fra sidelinjen i Syrien-konflikten besluttede USA's præsident Donald Trump tilsyneladende ud af det blå at bombe en luftbase nær storbyen Homs med 59 Tomahawk-krydsermissiler torsdag den 6. april. Med et opstod der dybe sprækker i Trumps ellers gode forhold til Ruslands præsident Vladimir Putin, som svor gengældelse efter angrebet, som fra russisk side blev kaldt en 'krænkelse af folkeretten'.

Siden har både menigmand og eksperter spurgt sig selv, hvad der mon fik Trump til at iværksatte bombeangrebet?

Nu viser det sig, at præsidenten og regeringen for verdens mægtigste nation blev påvirket af - Trumps egen datter Ivanka Trump.

Det oplyser den engelske ambassadør i USA, Sir Kim Darroch ifølge The Times sit lands regering. Ambassadøren lod premierminister Theresa May forstå, at Ivanka Trumps bekymring, efter et kemisk angreb som den syriske regering angiveligt stod bag, havde 'markant indflydelse i Det Ovale Værelse' (præsidentens kontor, red.) og førte til en reaktion fra præsidenten, som var 'voldsommere end forventet'.


'Sønderknust og rasende over de billeder, der kommer ud fra Syrien ovenpå det frygtelige kemiske angreb i går (4. april, red.),' skrev Ivanka Trump på Twitter efter det kemiske angreb mod byen Khan Sheikoun, der kostede op mod 80 mennesker livet.

Ambassadørens opsigtsvækkende melding til den engelske regering skal også ses i lyset af, at Ivanka Trump - som sammen med sin mand Jared Kushner er blevet en af sin fars tætteste rådgivere efter hans valgsejr - i et interview med CBS så sent som den 5. april fortalte, at hun som sin fars rådgiver vil 'lægge vægt på de emner, jeg selv føler stærkt for'.

Det er ligeledes blevet bemærket, at Jared Kushner sad med ved bordet, da Donald Trump modtog en briefing fra det nationale sikkerhedsråd efter luftangrebet mod den syriske luftbase, mens Trumps stabschef Steve Bannon må tage til takke med en plads bagest i lokalet.

Før Donald Trump blev præsident kaldte han det ellers 'en meget dårlig idé' at engagere sig i Syrien-konflikten efter et kemisk angreb i 2013. Men efter angrebet mod Khan Sheikoun var hans reaktion en helt, helt anden. Ifølge den engelske ambassadør i USA, Sir Kim Darroch var præsidenten 'oprigtigt rystet' over at se billederne af de børn, der blev ofre for angrebet, og hans udtalelser i forbindelse med annonceringen af det amerikanske modsvar peger da også i den retning:

»Smukke babyer blev grusomt myrdet i dette meget barbariske angreb,« sagde Trump i sin tale den 6. april.

»Ingen af Guds børn burde nogensinde opleve sådanne rædsler,« fortsatte præsidenten.

Ivanka Trump var da heller ikke sen til at rose sin far for hans beslutsomhed.


'I de tider, vi lever i, må der træffes svære beslutninger. Stolt af, at min far nægter at acceptere disse forfærdelige forbrydelser mod menneskeheden,' skriver hun på Twitter.

Donald Trump har tidligere modtaget massiv kritik for nepotisme, efter at han er blevet præsident. Blandt andet har Ivanka Trumpo og Jared Kushner mødtes med flere statsledere. Især dette billede fik både eksperter og helt almindelige mennesker op i det røde felt.

LÆS OGSÅ: Kina til Trump om spændt Korea: Vi vil finde fredelig løsning

LÆS OGSÅ: Nato-chef erkender behov for at opfylde Trumps krav

LÆS OGSÅ: Trump slår fast: USA kan selv løse problemet med Nordkorea

LÆS OGSÅ: FBI fik grønt lys til at overvåge Trump-rådgiver før valg

LÆS OGSÅ: Trumps talsmand undskylder Hitler-kommentar

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Bendtner single igen? Nu har han også...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx