16/01-15 11:44

1000 km lang mur skal beskytte mod Islamisk Stat1000 km lang mur skal beskytte mod Islamisk Stat

Saudi-Arabien frygter Islamisk Stat, og derfor bygger man nu en gigantisk mur.

Saudi-Arabien har med hjælp fra landets stenrige kongefamilie iværksat et gigantisk byggeprojekt, der skal beskytte Saudi-Arabien mod truslen fra den brutale terrorbevægelse, Islamisk Stat.

Saudi-Arabien vil bygge en næsten 1000 km lang mur med pigtrådshegn, voldgrav, tv-overvågning og udsigtsposter, som skal strække sig hele vejen fra Jordan i vest og til Kuwait i øst. Og dermed vil muren også markere grænsen mellem Irak og Saudi-Arabien.

Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi
Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi

Ifølge britiske Telegraph har muren været diskuteret siden 2006, hvor Irakkrigen var på sit højeste, men med Islamisk Stats fremmarch i det sydlige Irak så man fra saudi-arabisk side sig nødsaget til at handle hurtigt, og derfor påbegyndte man i september sidste år projektet, samtidig med at 30.000 soldater fra hovedstaden Riyadh blev udstationeret til grænseområdet.

Islamisk Stat roser gerningsmænd bag angreb på Charlie Hebdo
Islamisk Stat roser gerningsmænd bag angreb på Charlie Hebdo

Muren skal på sigt bestå af fem hegn, som hele tiden bliver overvåget fra 78 kontroltårne, mens 8 kommandocentre skal stå for det administrative arbejde.


Saudi-Arabien deltager sammen med en række andre arabiske lande i den vestlige koalition mod Islamisk Stat, og netop det samarbejde har ifølge DailyMail fået Islamisk Stat til at rette sin vrede mod Saudi-Arabien.

Danske fly fortsætter bombning af Islamisk Stat i Irak
Danske fly fortsætter bombning af Islamisk Stat i Irak

Derfor vil terrorbevægelsen indtage landområder i Saudi-Arabien, hvor store oliefelter vil være en gylden indtægtskilde for Islamisk Stat, og samtidig er den saudi-arabiske by Mekka et centralt sted i islam, fordi det var her, at profeten Muhammed blev født, og derfor vil en Isis-overtagelse af Mekka betragtes som en stor sejr for jihadisterne i terrororganisationen.

Den 1000 km lange mur forventes færdig om fem år.

LÆS OGSÅ: Borgerservice undersøger sag om mulig dansk Syrienkriger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx