Af - 05/04-16 06:14; Opdateret: 05/04-16 16:18

Gør dit hus intelligent: Styr lys, lyd og tyverialarm med smart appGør dit hus intelligent: Styr lys, lyd og tyverialarm med smart app

Dansk firma har udviklet et smart stykke teknologi, der blandt andet kan styre lyset og fungere som tyverialarm.

Bildstrecke im Grossformat »

Den danske virksomhed Anyware Solutions har udviklet en smart lampeadaptor, der gør det muligt at bruge en app til at justere lyset, tjekke indeklimaet, styre tyverialarmen og håndtere mange flere funktioner i hjemmet. Det skriver Børsen.

En revolutionær it-gigant ændrede hverdagen
En revolutionær it-gigant ændrede hverdagen

Adaptoren passer til en almindelig lampefatning, og der kan således installeres én i alle rum i huset. Den lille dims indeholder flere forskellige sensorer, der gør det muligt at holde øje med både lys, lyd, temperatur og luftfugtighed fra sofaen.

Det er netop de mange sensorer og funktionsmuligheder, der gør adaptoren unik, mener Jan H. Christensen, der er den ene af Anyware Solutions' to stiftere.

- Vores system kan bruge flere sensorer og kontrollere samtidig. Det kan ingen af de andre systemer tilbyde, siger Jan H. Christensen til Børsen.

Genialt: Sådan kan ny app fremme ligestilling
Genialt: Sådan kan ny app fremme ligestilling

Anyware Solutions har en række investorer, der vil hjælpe med at finansiere produktionen, som forventes at komme til at koste samlet 4 millioner. Udviklerne håber på, at den ene million vil komme fra en indsamling på sitet Kickstarter, hvor der foreløbig er blevet doneret godt 150.000 kroner.

Forventningen er, at prisen pr. adaptor bliver mellem 350 og 450 kroner. Jan H. Christensen håber på, at folk vil købe nogle stykker, så flere rum bliver dækket ind.

- Vi håber på, at folk vil installere tre-fire stykker i hjemmet. Så har man en passende mulighed for at variere lyset i forskellige rum og lave de målinger, man har lyst til, siger han til Børsen.

Delvist selvkørende lastbiler skal drøne gennem Danmark
Delvist selvkørende lastbiler skal drøne gennem Danmark

Ny IT-rapport: Hackere kan krybe ind gennem din mus og dit keyboard
Ny IT-rapport: Hackere kan krybe ind gennem din mus og dit keyboard

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx