Af Ritzau - 18/11-16 06:39; Opdateret: 18/11-16 07:01

Legendarisk Marilyn Monroe-kjole gik for 33 millionerLegendarisk Marilyn Monroe-kjole gik for 33 millioner

Den perlebesatte og kropsnære kjole Monroe bar under hyldestsang til John F. Kennedy er købt af museum.

storybild

Kjolen som Marilyn Monroe var iført, da hun sang "Happy Birthday Mr. President" for John F. Kennedy, er solgt for 4,8 millioner dollar eller godt 33 millioner kroner. (Billede: Scanpix/Frederic J. Brown)

En af de mest ikoniske genstande fra skuespillerinden Marilyn Monroes garderobe er torsdag aften lokal tid blevet solgt på en auktion i Los Angeles for 4,8 millioner dollar.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Marilyn Monroe bar kjolen, da hun i maj 1962 sang "Happy Birthday Mr. President" til USA's daværende præsident, John F. Kennedy.

Det kropsnære klædestykke indbragte næsten dobbelt så meget, som auktionshuset Julien's Auctions havde vurderet det til.

Den nye ejer er det amerikanske museum "Ripley's Believe It or Not!", som har slået sig op på at udstille kuriositeter. Museet har afdelinger i adskillige store byer verden over.

Kjolen blev senest handlet på en auktion i 1999. Dengang gik den for knap 1,3 millioner dollar. Den nye pris svarer til godt 33 millioner kroner.

Marilyn Monroes legendariske optræden til ære for John F. Kennedy fandt sted i det ligeledes legendariske Madison Square Garden i New York City foran 15.000 gæster.

Den perlebesatte og hudfarvede kjole fra modeskaberen Jean Louis sad så tæt på Monroes krop, at hun var nødt til at iføre sig kjolen, før de sidste søm blev syet færdigt.

Monroes stemme var næsten åndeløs i hyldesten til Kennedy, men det vides ikke, om åndenøden skyldes den stramme kjole eller beundring for præsidenten.

Marilyn Monroes hyldest til præsidenten blev en af de sidste gange, hun optrådte med publikum på. Cirka tre måneder senere, 5. august 1962, blev hun fundet død i en alder af 36 år.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx