Af - 17/08-15 18:54

Stefan var i Bangkok da bomben sprang: Det lød som tordenStefan var i Bangkok da bomben sprang: Det lød som torden

Mandag 13.55 dansk tid sprang en bombe i Thailands hovedstad Bangkok. Stefan Bech Landgreve var en af de danskere, der hørte braget blot få kilometer fra gerningsstedet.

storybild

Stefan Bech Landgreve befandt sig kun få kilometer fra eksplosionen, da en bombe sprang i Thailands hovedstad Bangkok mandag middag dansk tid. (Foto: Privat/Polfoto) (Billede: Polfoto)

Stefan Bech Landgreve (25 år) sad med sin ven og drak øl på en rooftop bar, da han hørte et kæmpe brag. Braget kom fra en eksplosion kun få kilometer væk. En eksplosion, hvor mindst 16 personer blev dræbt.

- Det lød som torden langt væk, og kort efter hørte vi ambulancerne. Men jeg troede ikke på, at det kunne være en eksplosion. Det er en storby, vi er i, og der er mange ambulancer, så vi tænkte ikke videre over det, fortæller Stefan over en dårlig netforbindelse til metroxpress blot et par timer efter.

Øjenvidne til Bangkok-eksplosion: Kropsdele overalt
Øjenvidne til Bangkok-eksplosion: Kropsdele overalt

Stefan og kammeraten tager en Tuk Tuk videre ud i nattelivet for at få en øl. Og først da de senere går forbi en bar, finder de ud af, at braget ikke var et tordenbrag, men en eksplosion.

- Vi kommer forbi en bar, hvor der står en masse og ser nyhederne. Alle sad og fulgte med. Vi spørger, hvad der er sket, og får af vide, at der har været en eksplosion to gader herfra, siger Stefan Bech Landgreve - på trods af hændelsen - med rolig stemme.

Dansk ambassadør i Bangkok: Folk skræmte efter bombe
Dansk ambassadør i Bangkok: Folk skræmte efter bombe

Omkring fire timer efter eksplosionen går der sikkerhedsfolk rundt på gaden, hvor Stefan og vennen sidder, og holder øje, mens festen på de forskellige barer fortsætter, som om intet er hændt.

- Det er en underlig følelse. Folk sidder og hygger sig. Vi tænker selvfølgelig, at det er forfærdeligt, men vi er rolige, beretter han.

Det er begrænset, hvad Stefan Bech Landgreve har fået af informationer om årsagen til eksplosionen. Men spørger han de lokale, mener de, at det er oprørere, der er utilfredse med regeringen.

Mindst 19 døde i bombeeksplosion i Bangkok
Mindst 19 døde i bombeeksplosion i Bangkok

Thailands myndigheder afviste udhungrede flygtninge
Thailands myndigheder afviste udhungrede flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx