Af - 02/07-14 19:09

Islamisk leder vil indtage RomIslamisk leder vil indtage Rom

Lederen af Isis, Abu Bakr al-Baghdadi, sender i ny båndoptagelse en opfordring til verdens muslimer.

storybild

Leder af organisationen Isis, Abu Bakr al-Baghdadi. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Den mest radikale udfordring siden Osama bin Laden stiftede al-Qaeda.

Sådan beskriver Hassan Hassan, en analytiker ved Delma Instituttet i Abu Dhabi, den islamiske leder af organisationen Isis (Islamisk Stat i Irak og Levanten) Abu Bakr al-Baghdadis seneste udmelding.

Koldblodige islamister satser på fashion og fede t-shirts
Koldblodige islamister satser på fashion og fede t-shirts

Den magtfulde al-Baghdadi har ifølge The Daily Telegraph udsendt en meddelelse direkte rettet mod verdens muslimer, hvor han anfører, at muslimer bliver trynet og dræbt fra Kina til Indonesien.

- De, der kan emigrere til Den Islamiske Stat, skal emigrere, da emigration til det islamiske land er en pligt, siger Isis-lederen i en båndet optagelse.

- Skynd jer, muslimer, til jeres stat. Det er jeres stat. Syrien er ikke for syrere, og Irak er ikke for irakere. Området tilhører muslimer. Alle muslimer, fortsætter han.

Vesten har fået en ny ond og brutal fjende
Vesten har fået en ny ond og brutal fjende

Vil indtage Rom
al-Baghdadi appellerer særligt til erfarne militærfolk, muslimer med organisatorisk erfaring, læger og ingeniører.

- Dette er mit råd til Jer. Hvis I holder ud, vil I erobre Rom og eje hele verden, hvis det er Allahs ønske, fortsætter han i sin tale.

Hassan Hassan fra Delma Instituttet i Abu Dhabi vurderer, at al-Baghdadis Isis er den største og mest radikale udfordring verden har set siden Osama bin Laden stiftede al-Qaeda.

- Tidligere hviskede man sin støtte i Afghanistan. Nu er hvisken erstattet med klare ytringer og handlinger, som bliver forstærket af sociale medier. Jihad har udviklet sig signifikant og er ikke længere begrænset til en snæver elite, som rejser til fjerne lande, siger Hassan Hassan ifølge The Daily Telegraph.

- Jihad i dag er mere sofistikeret, individualiseret og kan blive ført ud i livet overalt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx