12/01-15 16:08; Opdateret: 12/01-15 16:19

Interpol har tidligere præsident på wanted-listenInterpol har tidligere præsident på wanted-listen

Ukraines eks-præsident Viktor Janukovitj efterlyses af Interpol. Rusland vil formentlig ikke udlevere ham.

storybild

Ukrainske anklager om underslæb og økonomisk svindel har ført til, at Interpol nu efterlyser den afsatte ukrainske leder Viktor Janukovitj.

Det oplyser den internationale politiorganisation i en meddelelse på sin hjemmeside.

Ukrainske myndigheder siger, at beslutningen om at udsende en international arrestordre, en såkaldt "red notice", gør det muligt for enhver politimyndighed at pågribe ham og udlevere ham til retsforfølgelse i hjemlandet.

- I dag, adskillige måneder efter at Ukraine sendte en anmodning til Interpol i marts 2014 med argumenter og forklaringer, der var forberedt af indenrigsministeriet, den offentlige anklager og Ukraines sikkerhedstjeneste, er et særudvalg i Interpol kommet frem til en beslutning, skriver den ukrainske indenrigsminister, Arsen Avakov, på sin Facebook-side.

Putin: Rusland hjalp Janukovitj med flugt fra Ukraine
Putin: Rusland hjalp Janukovitj med flugt fra Ukraine

Den 64-årige Janukovitj blev afsat for knap et år siden efter flere måneder med demonstrationer mod hans styre.

Siden da har han boet i Rusland.

Den pro-vestlige regering, der overtog efter ham, beskylder ham og hans allierede for at have stjålet af statskassen og indgået en række suspekte aftaler, der har kanaliseret penge ned i egne lommer.

Eksempelvis har en af Janukovitjs sønner, Oleksandr, opbygget en formue på flere milliarder kroner i kulindustrien til trods for, at han er uddannet tandlæge.

Aktivist torteret til døde
Aktivist torteret til døde

I Rusland siger en kilde med kendskab til sagen, at det ikke er sandsynligt, at Ruslands regering vil udlevere Janukovitj til retsforfølgelse i Ukraine, skriver nyhedsbureauet Interfax.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx