Af - 28/03-16 21:41

Ny amerikansk abortlov på vej: Fostre SKAL kremeres eller begravesNy amerikansk abortlov på vej: Fostre SKAL kremeres eller begraves

Den amerikanske stat Indianas guvernør, Mike Pence, har underskrevet et lovforslag, der kræver, at fostre skal kremeres eller begraves efter en abort.

Bildstrecke im Grossformat »

I Indiana, USA kan det fremover blive krævet, at fostre kremeres eller begraves efter en abort. Det er realiteten, efter at den amerikanske stats guvernør, Mike Pence, underskrev et lovforslag i torsdags. Det skriver Associated Press.

Dermed vil kvinder blive tvunget til at betale for begravelsen eller kremeringen efter en abort, hvad enten den er utilsigtet eller ej. Derudover vil lovforslaget gøre det ulovligt at få en abort på grund af et fosters race, køn, afstamning eller i tilfælde af abnormiteter som Downs Syndrom.

31-årige Jon føler sig snydt: Jeg blev ufrivilligt far
31-årige Jon føler sig snydt: Jeg blev ufrivilligt far

Pence kalder selv lovforslaget for et "omfattende skridt for retten til liv, der bekræfter værdien af ethvert menneskeligt liv".

- Jeg mener, at et samfund kan blive bedømt ud fra, hvordan det håndterer de mest sårbare - de ældre, de svage, de handicappede og de ufødte, siger han til AP.

Mens forslaget hyldes af abortmodstandere, møder det kritik fra flere sider - herunder det amerikanske universitet for fødselslæger og gynokologer.

- Vi ved, at kvinder og familier vil blive tvunget til at lide følelsesmæssigt, fordi de vil tvinge graviditeter, der ikke er levedygtige, siger kommunikationsdirektør Kate Connors til AP.

Også den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders retter en kritik af forslaget:

- Beslutningen om at få en abort skal træffes af en kvinde, ikke Indianas guvernør, skriver han på Twitter.

Reality-stjerne forarger: Fik en abort for at få en næseoperation
Reality-stjerne forarger: Fik en abort for at få en næseoperation


Loven står til at træde i kraft i juli, men foreningen Planned Parenthood of Indiana and Kentucky, der rådgiver om sex og graviditeter, vil angiveligt bede retten om at blokere lovforslaget, før det når at træde i kraft.

Kendt blogger: - Jeg har fået en spontan abort
Kendt blogger: - Jeg har fået en spontan abort

FN opfordrer til fri adgang til abort i zikalande
FN opfordrer til fri adgang til abort i zikalande

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx