Af Katrine Frederikke Wandrup - 19/09-17 13:32; Opdateret: 19/09-17 13:43

Fire bogstaver du ALDRIG gider se på dit boardingpasFire bogstaver du ALDRIG gider se på dit boardingpas

Lufthavne opererer med bogstavkoder, og SSSS er nok den værste, du kan få.

storybild

(Billede: Scanpix)

SSSS står for 'Secondary Security Screening Selection', hvilket betyder, du er udvalgt til at skulle tjekkes ekstra grundigt i sikkerhedskontrollerne, du kommer igennem, når du skal flyve til USA.

Du vil ikke kunne printe dit boardingpas hjemmefra, men i stedet få det udstedt ved en særlig skranke i lufthavnen, og du kommer højest sandsynligt til at få stillet en række uddybende spørgsmål om din tur, skriver Lifehacker.

Betydningen af de fire s'er blev offentliggjort, da Transportation Security Administration (TSA), som er en amerikansk myndighed, der sikrer sikkerhed i forbindelse med transport i USA, fik deres håndbog lækket nogle år tilbage.

Det lækkede dokument havde en advarsel, der lød: 'Ingen dele af dette dokument må offentliggøres til personer, som ikke har en grund til at kende disse oplysninger.'

Når boardingpasset er printet med SSSS, vil du opleve ekstra opmærksomhed på dig ved hvert checkpoint i lufthavnen, og passagerer, som oplever dette, kan forvente op mod en halv times længere ventetid, som skal medregnes for at de ikke misser deres fly.

Passagerer med SSSS på boardingpasset er både tilfældigt udvalgt, men kan også være valgt, hvis der er mistænkelige omstændigheder omkring deres bestilling af billetten. Det kan være hvis de betaler med kontanter, skal rejse til en 'højrisiko'-destination eller hvis de har et navn, der matcher med et på 'no fly'-listen, altså en liste over folk, der ikke må flyve, som regel på grund af tidligere straffe.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Kræften har spredt sig: Eks-rockeren...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx