27/09-14 15:28

Obama: USA viser lederskab i en uvis verdenObama: USA viser lederskab i en uvis verden

- USA leder verden i kampen mod IS, mod ebola og mod klimaforandringer, fastslår præsident Obama.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

USA leder verden i kampen mod Islamisk Stat (IS), mod ebola og klimaudfordringerne, pointerer USA's præsident, Barack Obama, der lørdag holdt sin ugentlige tale til nationen.

- I visse situationer ser verden fortsat på USA og på vores værdier som frihed og demokrati. Amerikansk lederskab er den uændrede faktor i en uvis verden, siger den amerikanske præsident og tilføjer:

- Det var tilfældet i denne uge, da vi mobiliserede verden til at imødekomme nogle af vor mest presserende udfordringer i denne uge.

Han henviste til, at USA sammen med dets allierede i denne uge begyndte IS i Syrien.

- USA leder verden i kampen mod IS, fastslog præsidenten i talen.

Obama siger om krisen i Ukraine, hvor prorussiske separatister har kæmpet mod ukrainske regeringsstyrker, at Washington vil støtte "støtte Ukraine," mens landet udvikler sit demokrati og sin økonomi.

Obama sagde også, at USA leder verden i kampen mod Ebola i Vestafrika, ligesom det sammen med flere og flere allierede møder denne øgede trussel fra klimaudfordringerne.

Indbyggerne i verden ønsker vort lederskab, og vi ønsker dette ansvar velkommen, siger den amerikanske præsident.

General Martin Dempsey, der er det amerikanske militærs stabschef, siger, at det har vital betydning at få opbygget en effektiv oprørsstyrke på landjorden i Syrien, hvis IS skal drives tilbage.

- Vi har vurderinger på alt fra 12.000 til 15.000, og det er, hvad vi mener, at der skal bruges for at genvinde tabt territorium i det østlige Syrien, siger Dempsey, der fredag holdt et pressemøde om Syrien i Pentagon.

Den amerikanske general siger, at en aktuel plan om at rekruttere 5000 mand, der skal modtage træning og uddannelse af amerikanske instruktører, har aldrig sigtet mod at skabe en fuldtallig "moderat" oprørsstyrke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx